De modeweek van Lut: van logomania tot modeshow thuis

In de modewereld gaat het soms snel en dus rekenen wij op onze moderedactrice Lut Clincke om ons van de meest interessante modenieuwtjes op de hoogte te houden.

Logomania à la Morobé

Virginie Morobé, ontwerpster van het luxe schoenenlabel Morobé, breidt haar universum uit met een capsulecollectie kledij, integraal bedrukt met het logo van Morobé, een soort gevlochten broche. Startpunt was de bedrukte Leila-boot die ze uitbreidde tot een totaallook.

De Logomania kledingcollectie is in lycra uitgevoerd en telt twee catsuits, een legging en een top. De exclusieve capsule wordt in beperkte oplage gelanceerd.

www.morobe.com

Stephanie D’heygere voor Longchamp

Speels, praktisch en inclusief, zo kunnen we de collab-collectie van de Belgische accessoire-ontwerpster Stephanie D’heygere voor het Franse label Longchamp samenvatten. De collectie is een variatie op Le Pliage, de succesvolle opvouwbare tas van Longchamp die elk seizoen in diverse uitvoeringen uitgebracht wordt. De collab omvat naast tassen ook een hoed, een paraplu, een pantalon en een jas die allemaal opvouwbaar zijn en die beschikbaar zijn in verschillende kleuren en ook in een luipaardprint. De genderneutrale creaties zijn gemaakt van gerecycleerd nylon en zijn ideaal om altijd bij de hand te hebben mocht er onderweg een onverwachte bui opsteken. De speelse campagne draagt duidelijk de stempel van Stephanie D’heygere die gekend staat om haar eigenzinnige, avant-garde ontwerpen die vaak een surrealistisch Belgisch kantje hebben.

dheygere.com

longchamp.com

Haute couture chez soi

Een haute coutureshow bij de ontwerper thuis, het is ongezien in modeland. Zo gaf Pieter Mulier, creatief directeur van Alaïa, zijn show niet in Parijs, maar bij hem thuis in Antwerpen. Hij heeft er ook de ruimte voor. Pieter Mulier woont immers samen met zijn partner Matthieu Blazy in het penthouse van de Riverside Tower, de iconische woontoren op de Antwerpse Linkeroever, ontworpen door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer. Door zijn show thuis te geven, wou de ontwerper de nadruk leggen op het persoonlijke, intimistische karakter van zijn creaties. Die zijn even puur als de brutalistische architectuur van zijn woonst.

www.maison-alaia.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier