DetoxDenim, of hoe de perfecte jeans niet alleen de ideale pasvorm heeft maar ook vrij is van schadelijke stoffen

Het duurzame modelabel ARMEDANGELS breidt dit seizoen zijn iconische DetoxDenim-lijn verder uit met moderne silhouetten, nieuwe pasvormen, vernieuwende stoffen en nieuwe retro stijlen. De missie blijft hetzelfde: denim zonder schadelijke chemicaliën, giftige chloor en synthetische pesticiden.

Made to last forever

ARMEDANGELS maakt er haar missie van om de perfecte jeans te creëren. Een stuk waar je verliefd op wordt en dat je nooit meer uit wil doen. Verschillende modellen uit de collectie bevatten gerecycleerd katoen (gemaakt van snij-overschotten, verzameld tijdens de productie, en van ingezamelde gebruikte kleding). Zo zet het modemerk weer een belangrijke stap richting circulariteit. Met 20 procent minder nieuwe vezels per broek verkleint ARMEDANGELS haar ecologische voetafdruk en zet het een nieuwe standaard.

“Onze stoffen kregen een upgrade met gerecycleerd materiaal. We gebruiken daarvoor onder andere snij-overschotten uit het productieproces. Die worden versnipperd en tot nieuw garen gesponnen. Daarnaast breiden we de collectie uit met nieuwe modellen en ontwikkelden we een nieuwe straight fit jeans voor vrouwen,” aldus Sara Maier, Design Lead bij het label.

Ode aan retro

De collectie combineert vintage retro looks met moderne workwear silhouetten. De retro modellen hebben een hoge taille, losse pasvorm, komen in bijzonder stevige denim en ademen seventies. De workwear modellen zijn baggy, hebben opgestikte zakken, zichtbare logo’s en een stevige dosis urban swag. Ook de straight fit is helemaal terug.

En opvallend: voor de campagne werd gekozen voor vijf echte koppels.  Van een 19-jarige tweeling tot een moeder-dochter duo, van jonge geliefden tot een koppel dat al 60 jaar samen door het leven gaat. De campagne is een knipoog naar de intieme relatie die je met je favoriete jeansbroek kan hebben. Want net zoals in een relatie moet het gewoon ‘klikken’ met de perfecte denim.

Verkoopsinformatie

De prijzen van de DetoxDenim collectie liggen tussen € 99,90 en € 139,90 en de collectie is vanaf 20 septemberonline te verkrijgen via armedangels.com. Je vindt de collectie ook fysiek in winkels als o.a. Supergoods, HOST, Juttu, MOOSE in the City en Paplou.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier