De gouden regels om lingerie te wassen

Je lingerie wassen: het is een delicate onderneming. Hier geldt de regel niet: kleur bij kleur, wit bij wit. Nope, het is een pak complexer. Om je ondergoed langer mooi te houden, is het belangrijk om er goed zorg voor te dragen. Hou deze gouden regels zeker in het achterhoofd.

Was je bh’s niet te veel

Je hoeft je bh heus niet na twee draagbeurten te wassen. In theorie is de regel: was je beha na vijf tot zeven keer dragen. Wacht je iets langer, dan is dat natuurlijk geen probleem. Eens goed laten verluchten is vaak ook al goed.

De regels voor je slips

Je slips was je best op 40 graden, maar bekijk op voorhand zeker eens het labeltje. Slips met een printje was je beter binnenstebuiten, zo blijft je ondergoed langer mooi.

Doe een handwasje

Heb je lingerie met veel tierlantijntjes? Denk maar aan schattig strikjes, kanten details of andere fantasietjes? Opteer dan bij voorkeur voor een handwas. Door met de hand te wassen behoud je ook beter de elasticiteit (en meteen ook de levensduur) van je favoriete setje! Verzamel alle gekleurde lingerie in een bak met warm water, voeg een wasmiddel voor delicate stoffen toe en laat alles even rusten. Knijp na een paar minuten je lingerie goed uit en leg ze plat neer om te drogen.

In een netje

Wil je toch je wasmachine gebruiken? Kies dan zeker voor de handwasstand op een lage temperatuur. Stop je lingerie in een netje. Zo raakt je beha niet verstrikt met je tshirts. Doe ook de haakjes dicht, het scheelt je achteraf een hoop ontwarwerk. Ook slips met fantasietjes gooi je best in een lingeriezakje. Draag je voorgevormde bh’s? Deze gooi je écht beter niet in de wasmachine.

Nooit in de droogkast

Alles netjes gewassen? Gooi je lingerie nooit in de droogkast. Maar laat je ondergoed drogen op een plat oppervlak zodat de bandjes niet uitrekken.

Terug in de kast

Ziezo, je was geurt heerlijk en lekker fris. Tijd om je bh’s op te bergen. Leg ze mooi lepeltje-lepeltje in een lade. Draai de cups nooit binnenstebuiten!

LEES OOK: De ultieme wasgids van sokken tot jeans: zo vaak moet je je kleren wassen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier