© Getty Images

Het broekpak: dé trend voor 2024

Hét stuk van 2024 is tweedelig en komt in vrolijke prints en kleuren!

Hij zette het op de kaart

Model in pak van Yves Saint Laurent, 1967. © Getty Images

Le Smoking was het eerste broekpak voor vrouwen, ontworpen in 1966 door Yves Saint Laurent voor modehuis Dior. Actrice Catherine Deneuve droeg het in 1967, gevolgd door Liza Minelli en Bianca Jagger. Het pak werd niet altijd overal even hartelijk onthaald: in sommige restaurants werd vrouwen in broekpak zelfs de toegang verboden. Le Smoking werd een statement voor sterke vrouwen en nieuwe vrouwelijkheid.

En nu jij!

Jij draagt de broek met deze stijlvolle broekpakken.

Tweedelige set met bloes en rok – € 89,99 per stuk – CKS.


Bloes en rok in dieppaars – € 169 en € 139 – Mayerline.


Broekpak met shacket (shirt-jacket) in velours – € 79,99 vest, € 59,99 broek – Object.


Abrikooskleurig broekpak met strepen – € 285 vest, € 175 broek – Xandres.


Shiny kostuumvest en broek – € 99,99 en € 79,99 – 
Y.A.S.


Combitips

* Het broekpak kan je dragen op allerlei manieren en voor alle gelegenheden. Met een body en hakken voor een feest, met een T-shirt en sneaker voor meer casual gelegenheden.

* Het tweedelig pak spot je dit jaar in veel verschillende vormen. Klassiek strak, maar ook in andere stoffen als kant, jeans en corduroy. Ook verrassend zijn de andere vormen van het tweedelige setje: een bloes met broek of een rok met kostuumvest.

*Ook qua kleuren zien we een verschuiving: waar er vroeger vooral zwarte en af en toe een wit pak opdook, zien we ze nu in alle kleuren van de regenboog (vandaar de term rainbow suits). Van pastels tot zelfs fluokleuren: het broekpak mag opvallen! Ook prints als streepjes en bloemen zien we veel terugkomen. Voor de durvers zijn er pakken in metallic stoffen, of in (imitatie)leer.

*Waar het vroeger het allerbelangrijkste was dat je pak mooi aansloot, zien we nu de trend naar oversized neigen. Een pak hoeft niet meer per se strak rond je schouders en netjes rond je benen te passen, je kan gerust gaan voor een lekker ruime (en comfortabele!) snit. Ook deze kan je zowel chic als meer relaxed combineren.


(tekst: Judith Hendrickx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier