12 modetips die je meteen groter doen lijken (zonder hakken te dragen!)

Met 1m60 behoren we zelf tot de categorie ‘onderdeurtjes’. Natuurlijk is het dragen van hakken een instant oplossing om een paar centimeter te winnen. Maar: we willen heus niet élke dag hakken dragen. En daarom: 12 tips om langer te lijken, zonder de hulp van stiletto’s.

1. De flared jeans

De flared jeans (de jeans met iets wijdere pijpen onderaan) zorgt ervoor dat je benen langer lijken, vooral wanneer de broekspijpen tot net over je schoenen vallen. Belangrijk is dat de jeans rond je dijen mooi aansluit, en wijder uitloopt naar beneden toe. Combineer met een korter topje voor een extra-lang effect.

2. Lange rokken (jawel!)

Veel petite vrouwen denken dat ze ver weg moeten blijven van maxi-rokken. Inderdaad, met sommige lange rokken zal het lijken alsof je aan het verdrinken bent in een overdaad aan stof, maar met andere maxi-rokken zal je net langer en slanker lijken, zolang de snit van de rok oké is. Rokken met veel plooien en lagen zullen niet werken voor jou; kies liever voor een soepelvallend, sluik model. En er is maar één manier om die juiste maxi-rok te vinden voor jou: passen en proberen!

3. Draag hoog uitgesneden schoenen

Schoenen die een deel van de bovenkant van je voet laten zien, creëren een verlengend effect. Kun je er bovendien een paar vinden in huidskleur (de zogenaamde nude-tint), dan lijken je benen extra lang.

4. Probeer de mini

Als je klein bent, is het altijd evident een passende (korte) rok te vinden; vaak eindigt de zoom net onder de knie of – nog erger – halverwege de kuit. De oplossing: kies voor een minirok. Je laat meer been zien, en je lijkt meteen een stuk groter.

5. Creëer volume met je kapsel

Hoog opgestoken haren, een extra hoge paardenstaart… meer volume = meer lengte!

6. Draag één kleur

Een outfit in één kleur zorgt voor een verticale lijn, en dat geeft dan weer de illusie van hoogte. Zwart is de makkelijkste en chicste manier om éénkleurig door het leven te stappen, maar ook monochrome outfits in bijvoorbeeld rood of blauw zijn mooi om te zien.

7. Draag een hoge taille

De hoge taille is weer helemaal aanwezig in het modebeeld en dat is goed nieuws want je onderlichaam lijkt er op slag een stuk langer mee. Rokjes, shorts, jeans… maakt niet uit, zoals de verhoogde taille zichtbaar is, zal je groter lijken.

8. Puntschoenen

Ook platte schoenen kunnen je langer doen lijken, zolang je kiest voor puntschoenen; spitse tenen verlengen immer de lijn van je been. Zo simpel is het.

9. Ga verticaal

Een golden oldie: met verticale strepen lijkt je optisch langer (én slanker).

10. Let op de grootte van je handtas

Oversized handtassen? Handig! Maar niet als het je missie is groter te lijken. Hoe groter je tas, hoe kleiner je lijkt. Investeer dus in kleinere cross body-tasjes en snoezige handtasjes. Bonus: deze zijn dit seizoen heel erg in!

11. Probeer eens een korter kapsel

Klein van gestalte en lange haren? Oeps, zorg ervoor dat je lange manen je niet nog kleiner doen lijken; als je nek en je schouders bedekt zijn, kan dat een verkleinend effect hebben. Zie tip nr. 5 en ga voor volume, of kies simpelweg voor een vlot en pittig kort kapsel.

12. Draag Vhalzen

Investeer in tops en bloesjes met een V-halslijn: ze geven de illusie van een langer en slanker lichaam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier