De 9 beste modetips ooit

Ook al denk je dat je het op modevlak wel mooi voor elkaar hebt, dan nog zijn er tal van tips & tricks waar je nog iets van kan leren. Ziehier de 9 beste modetips ooit, om te volgen en nu en dan eens te negeren.

1. Investeer in mode, niet in trends

Een kwaliteitsvol basisstuk, een tijdloze handtas, een klassieke jas… Sommige kledingstukken zijn hun euro’s meer dan waard. Beschouw deze als een investering (lees: het mag wel iets kosten, je zal er immers jaren plezier van hebben).

Trends daarentegen komen en gaan, veel kans dat je volgend seizoen dat überhip jasje niet meer aan wil. Uiteraard betekent dit niet dat je geen plezier meer kunt beleven aan het volgen van leuke trends, maar zorg er voor dat je niet je volledige budget aan hippe stukken spendeert. Laat voldoende ruimte voor de blijvertjes.

2. Test nieuwe trends middels accessoires

Nu we het toch over trends hebben: ben je dol op een bepaalde nieuwigheid maar weet je niet goed of ze wel bij jou passen? Probeer ze dan beetje bij beetje. Een handtas in die fancy kleur, schoenen met bloemen/blingbling, juwelen allerhande, een goedkoper T-shirt… Na een korte ’testfase’ weet je beslist of je nu all the way moet gaan of net niet.

3. Draag kleding die past

Verschillende merken = verschillende maten. Het is niet omdat je een 40 hebt bij het ene merk, dat dit even groot of klein is bij een 40 van een ander merk. Zelfs binnen eenzelfde merk zijn er grote verschillen als het op maatgrootte aankomt. Kies gewoon wat je het beste past, ongeacht de maat die op het etiket staat, dat slaat toch nergens op. En niets zieliger dan kledij die gewoon slecht past omdat je jezelf absoluut in dat ene maatje wou wurmen.

4. Draag het juiste ondergoed

Nu we het toch over passende kledij hebben: het juiste ondergoed doet wonderen voor je figuur. Of je nu dunner bent of net over wulpse vormen beschikt: met de juiste lingerie onder de outfit ziet elke vrouw er meteen stijlvol uit.

Veel vrouwen dragen overigens de verkeerde beha, vraag raad in een lingeriewinkel; je zal het verschil beslist merken eens je de perfecte beha voor jou gevonden hebt.

5. Overdressed of underdressed?

Weet je niet goed wat je naar dat feestje/receptie aan moet? Kies dan voor ‘eerder overdressed’. Twijfel je tussen een jeans en shirt of een glamoureuze avondjurk, dan is het eerder geklede jurkje een mooie middenweg. Neen, je zal niet de ster van de avond zijn, maar ook niet de dummy in een compleet verkeerde outfit.

6. Luipaardprints zijn voor altijd

De ‘neutrale’ kleuren als zwart, wit, blauw en camel gaan al een eeuwigheid mee, simpelweg omdat ze bij alles passen. Maar ook luipaard- en tijgerprints zijn een goede keuze als het om kledij gaat dat bij alles moet passen: ze matchen mooi bij alle kleuren, zelfs bij andere prints. En ze zijn allesbehalve saai. Overdrijf evenwel niet, het is niet de bedoeling om als loslopend wild de straat op te gaan, je zal namelijk ook als dusdanig bekeken worden.

7. Voeg een derde opvallend item toe

Ideaal om een basic outfit te pimpen. De regel is simpel: draag je een jeans en een top, voeg dan een derde kledingstuk toe om het interessanter te maken, zoals een opvallende jas, een paar killer shoes, een mooie handtas… Noem maar op.

8. Draag platte schoenen bij korte rokken of hoge hakken bij lange rokken

Tuurlijk kun je platte schoenen dragen bij lange rokken, maar in het geval van twijfel: kies voor hakken, zo zitten de proporties goed. En korte rokken met hoge hakken? Zelden een goed idee, je ziet er al vlug trashy uit. Een kortere rok met een platte schoen of (enkel)laarsje: helemaal perfect!

9. Lees de wasinstructies

Geloof ons: de wasinstructies worden niet voor niets in kleding ingenaaid. Volg ze gewoon op, je zal veel langer plezier hebben van je kledij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier