Modewereld kiest Belgische muziek

Belgische muziek inspireert de modewereld. En niet van de minsten, zowel Chanel als Louis Vuitton lieten hun shows bij het begin van dit jaar ondersteunen door onze bijzonderste muzikale talenten. Helemaal nieuw is die interesse nochtans niet.

Luxe modehuizen presenteren elk jaar opnieuw wel meerdere collecties, maar de cruisecollecties worden steeds populairder. Cruisecollecties, zegt u? Kleding ontworpen voor een zomers verblijf in een luxueus oord, is dat. Vroeger alleen voor de superrijken bedoeld, al is dat vandaag niet zo heel erg anders, maar nu we met zijn allen meer reizen naar de zon hoe dan ook een mooie bron van inspiratie.

Zopas werden de nieuwe cruisecollecties van Chanel, Louis Vuitton, Dior en Max Mara voorgesteld en wat daar toch wel heel erg opviel: twee van die prestigieuze huizen gingen voluit voor Belgische muziek! De show van Chanel die werd voorgesteld aan de Côte d’Azur, startte op de tonen van ‘Thank You’ van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul. Volgens de daar aanwezige Sabato-journaliste: een elektropopnummer met ironische tekst (‘ Thank you for this opportunity. This is really good exposure for us’ ) die perfect paste bij de speelse collectie die het mondaine jetsetleven van Monaco eerde, met knipogen naar de formule 1 en het casino. Charlotte en Bolis kunnen er maar wel bij varen.

Ambassadrice Angèle

Begin deze eeuw drukte overigens ook al Karl Lagerfeld, met wie huidig artistiek directeur van Chanel Virginie Viard jarenlang samenwerkte, het Belgische Vive la Fête aan de borst. Het duo Els Pynoo en Danny Mommens trad toen op tijdens zijn shows van Parijs over Tokio tot New York. Chanel trok overigens ook al aan de mouwen van Soulwax voor de juiste sound; de band werkte wel vaker samen met mode-iconen als Versace en Dries Van Noten.

Bovendien is niemand minder dan onze nationale trots Angèle sinds 2020 ambassadrice van het Franse luxemerk. Voor haar Nonante-cinq Tour werd ze door Chanel in verschillende, op maat gemaakte outfits gestoken.

Nog meer Belgisch

En ook andere topontwerpers vinden de weg naar ons land. Voor de voorstelling van Louis Vuitton in het Amerikaanse San Diego vorige week mocht dan weer de Belgische singer-songwriter Lous and the Yakuza aantreden. De zangeres was eerder al regelmatig te zien op de catwalk voor en campagnes van het modehuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier