Vintage shoppen in Hôtel Le Berger in Brussel? Dat kan tijdens de designer vintagebeurs S.H.W.A.G

Het Brusselse art-decohotel Le Berger biedt binnenkort onderdak voor de gloednieuwe vintagebeurs S.H.W.A.G., Second-Hand Wardrobe, Accessories & Goods. Van 16 tot 18 september kan je er in verschillende kamers van het hotel kennis maken met verschillende vintagewinkels. Happy Shopping!

S.H.W.A.G. heeft als doel om de 18 beste designermerken van vintagekledij uit Europa en erbuiten samen te brengen onder één dak. Onder andere het Duitse Catalogue en het Belgische Charlie’s Vintage Treasure konden een kamer veroveren in het hotel.

Hôtel Le Berger is een gerenoveerde hotel uit de jaren 40 dat volledig in art deco-stijl aangekleed werd. Het hotel werd gebouwd in 1930 door Gabriel Duhoux. Het was origineel een plaats waar geliefden elkaar konden ontmoeten op een discrete manier en een kamer per uur huurden. Le Berger heeft een aparte in-en uitgang en een schemerig doolhof aan gangen waardoor je ongezien met je geliefde of minnaar het hotel in en uit kon glippen.

Hôtel Le Berger werd in 2012 volledig gerenoveerd, maar behield zijn authentiek karakter. Elk verdiep telt tien unieke kamers met een eigen stijl. De kamers dragen allemaal een naam van een vrouwelijke geest uit het verleden. Om de stijl van een “maison de rendez-vous” te behouden, heeft het hotel aandacht voor enkele frivole elementen zoals een open badkamer, spiegels rond de badkuip en weelderig behang op de muren.

Het hotel lijkt daarom de beste plaats om de vintagebeurs te organiseren. Het heeft een rijke geschiedenis en oogt net zoals de kledij heel vintage. Een magische setting was een absolute must voor deze beurs, en die wens wordt zeker waargemaakt.

Ongeacht andere beurzen focust S.H.W.A.G. zich op een intieme ervaring met de bezoeker. De kamers worden gezellig ingericht en je kan zomaar van de ene naar de andere flaneren om alle winkels ten volle te ontdekken. Zo willen de organisatoren een persoonlijke ervaring voor elke bezoeker tot stand brengen.

Deze beurs is een project van Laetitia Jeurissen en Liezl Vervoelt. Ze runnen respectievelijk Heterodoxa en Pomchili – beide vintagewinkels – en willen een netwerk van solidariteit creëren binnen vintagewinkels doorheen de hele wereld.

Meer info over de beurs vind je op shwagfair.com Wil je meer weten over het hotel? Ga dan naar lebergerhotel.be

Tekst: Justine Cottenie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier