Zo shop je slim: 10 tips om de wintersolden te overleven

De wintersolden zijn gestart, meteen het ideale excuus om eens uitgebreid te gaan shoppen! Dankzij de zachte herfst ligt er nog héél wat moois te wachten in de winkelrekken. Met onze 10 tips beleef je een fantastische soldendag. Ready, set, shop!

1. Bereid je goed voor. Draag comfortabele schoenen zodat je zonder (voet)zorgen van de ene winkel naar de andere kan slenteren.

2. Vermijd lange wachtrijen aan de pashokjes. Draag een wit of zwart topje zodat je perfect truien, topjes en kleedjes voor een spiegel in de winkel kan passen.

3. Neem een partner in crime mee! Ga niet alleen shoppen tijdens de solden. Neem iemand mee die je graag zijn/haar ongezouten mening geeft. Je partner haat shoppen? Laat hem dan vooral tijdens de solden thuis!

4. Maak een lijstje. Kijk in je kast en maak een lijstje van wat je écht nodig hebt. Laat je niet verleiden door kledingstukken die je anders ook niet zou kopen.

5. Staar je niet blind op de korting. Je kent het wel: je staat in het pashokje met een jurkje dat niet zo mooi aansluit, maar aan -50% kan je dit toch niet laten liggen? Toch wel! Dat bedenkelijke modelletje wordt er niet mooier op aan de helft van de prijs.

6. Leg je budget vast. Yolo? Op het moment zelf lijkt dit misschien een goed idee, maar zorg dat je achteraf niet te kampen hebt met een financiële kater. Leg daarom op voorhand een budget vast en hou je er ook aan!

7. Ga voor goede basics. Probeer tijdloze stukken te scoren: een perfect zittende jeans, een little black dress of een tijdloos accessoire. Laat de laatste nieuwe trendkleuren links liggen, want de kans is groot dat je er snel op uitgekeken bent.

8. Investeer in een designerstuk. Je droomt al jaren van een mooie designertas? Of je wil écht die cowboylaarsjes van Ganni scoren? Ook de grote designermerken geven mooie kortingen tijdens de solden. Stukken die je anders niet koopt omdat ze te duur zijn, passen nu misschien wel binnen je budget.

9. Kies je doelwit uit. Ga niet doelloos in de winkelstraat lopen, maar maak een lijstje van de winkels die je zeker wil bezoeken in volgorde van belangrijkheid. Tijdens de solden is het superdruk in de stad, een goede planning is dan ook een must.

10. Vroeg uit de veren. Wees er vroeg bij, ’s morgens zijn namelijk de beste koopjes te doen! Het is dan ook opvallend kalmer dan ’s middags, zodat je rustig kan rondkijken.

HAPPY SHOPPING!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier