Vlekken op je mooiste zomeroutfit? 5 tips om ze te verwijderen

Hardnekkige vlekken op je favoriete zomeroutfit? Geen paniek, met deze handige tips en tricks verwijder je ze snel. Van zonnebrandvlekken tot smeuïge roomijsvlekken of grasvlekken.

1. Zonnebrandvlekken

Dep de vlek voorzichtig met een doekje gedrenkt in wat afwasmiddel, shampoo of vlekverwijderaar. Spoel daarna met koud water en was het kledingstuk volgens de wasinstructies en you’re good to go.

2. IJsjesvlekken

Schraap voorzichtig het overtollige ijs weg en behandel de vlek zo snel mogelijk met koud water. Laat het kledingstuk hierna ongeveer een half uur weken in wat warm water met vlekverwijderaar. Stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine en was het op een gewoon programma.

3. Grasvlekken

Maak een pasta van zuiveringszout en water en breng deze aan op de vlek. Laat een paar minuten intrekken en wrijf vervolgens voorzichtig met een tandenborstel. Spoel af en was het kledingstuk zoals gebruikelijk.

4. Fruitvlekken

Dep de vlek met een mengsel van water en witte azijn. Spoel grondig en was het kledingstuk volgens de aanwijzingen op het label.

5. Wijnvlekken

Dep onmiddellijk de vlek met een doek om zoveel mogelijk vocht op te nemen. Strooi vervolgens zout op de vlek om de resterende vloeistof te absorberen. Spoel af met koud water en was het kledingstuk zo snel mogelijk.


Opgelet: check altijd de instructies op het kledinglabel en test op een klein deel van de stof voordat je een vlekverwijderaar gebruikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier