Een compacte eetplek aan een keukeneiland is ook nog steeds de trend. (foto Getty) © Victoriia Kovalchuk Getty Images

Dé keukentrend: een groene keuken!

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in onze woning en wellicht ook de duurste om in te richten. Witte keukens zijn nog steeds populair, maar kleur kent een snelle opmars! Onze woonexpert Bart Appeltans geeft tips!

• Mijn persoonlijke voorkeur is een zacht muntgroen, of een vergrijsd saliegroen. De kleur is subtiel genoeg van uitstraling om toch een tijdlozere look te geven. Als je voor een meer intense groenkleur gaat zal de keuken iets hipper, meer vintage of trendy van look zijn.

• Een tablet en spatwand in een marmer of keramisch marmer in wit, grijs en beige tinten combineert heel knap met groen. Durf een uitgesproken steentekening te kiezen. Het geeft je keuken meer cachet en ook een luxueuzere uitstraling.

• Veelal worden fronten gekozen die vlak en strak zijn. Maar ook deurtjes met een kader of fijne groef kunnen heel veel charme toevoegen in een dergelijke keuken. Zelfs in een modernere woning kan dit perfect!

• Messing, brons of een champagnekleur zijn dan weer uiterst geslaagd om te kiezen als afwerking voor een kraan, greepjes of een verlichtingsarmatuur. Zorg er wel voor dat deze metallic kleuren op elkaar afgestemd zijn en matchen.

• Voor een meer natuurlijke look, durf ook hout te combineren bij dit type keuken. Een parket, vinyl of keramische parkettegel op de vloer misschien? Ook robuuste houten stoelen of krukken zijn een mogelijkheid!

“Durf een uitgesproken steentekening te kiezen. Het geeft je keuken meer cachet”

• Zorg dat er een leuke plek is waar je decoratie kan plaatsen. Een mooie houten snijplank, sober porselein, een waterkaraf of enkele mooie schalen kleden een keuken meteen aan. Koop die objecten meteen als de keuken geplaatst wordt, zo heb je meteen een volledig nieuwe look.

• Een raambekleding met linnen of soortgelijke stoffen combineert perfect bij deze keukenstijl. Luchtige gordijnen van vloer tot plafond voor een weelderige look, of strakke panden aan smalle ramen voor een meer subtiele look.

• Een compacte eetplek aan een keukeneiland is ook nog steeds de trend. Barkrukken, of misschien wel een ingebouwde zitbank met een mooi op maat gemaakt gestoffeerd zitkussen. Durf nadenken over een creatieve indeling, die zowel praktisch als gezellig en comfortabel is!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier