Wie een echte vintage vibe wilt, combineert best roest-, bruin- en geeltinten. (foto HK Living)

De terrastrends voor 2024 volgens Bart Appeltans

Ook al laat het lenteweer ons nog een beetje in de steek, we zijn toch al volop aan het werk in onze tuinen en terrassen. Niet alleen binnenshuis gebeurt er de grote lenteschoonmaak, ook voor ons terras is het tijd om plannen te smeden voor een frisse styling anno 2024!

Het is nu het moment om je zoektocht te starten, zodat je al je nieuwe items tijdig in huis hebt als de temperaturen helemaal in stijgende lijn zitten!

De trends die afgelopen winter en ook dit voorjaar primeren bij interieurdesign zien we ook verder gaan op onze terrassen. Ambacht, retro en kleuraccenten zijn dan ook geen verrassende elementen om ook buiten te gebruiken!

Tuinsets in hout krijgen terug de absolute voorkeur. Deze outdoor bench van HK Living heeft de perfecte look als hoofditem voor je terrasstyling. Een zacht natuurlijk ogend stof gecombineerd met sierkussens in een kleurtje zijn mijn favoriete combo. Als die kleur dan ook nog eens in een retromotiefje komt is het helemaal top! Combineer roest-, bruin- en geeltinten voor een echte vintage vibe!

“Tuinsets in hout krijgen terug de absolute voorkeur”

Geweven tapijten, lampenkappen in riet of jutte combineren nog altijd perfect. Je boho look van de afgelopen jaren kan je zo makkelijk opnieuw gebruiken in deze nieuwe trend. Maar durf dit jaar ook iets verder te gaan. Zoek extra grote opvallende decoratie in natuurlijke materialen, zoals een houten beeld, grote houten schalen of andere decoratieve houten objecten.

Werk het geheel af met een tikje retro glamour! Wat dacht je van een glanzende of metalen glazen koffietafel in een okergele tint? Combineer met de kleur van je sierkussens om één mooi geheel te krijgen. Of werk met een opvallende retroprint tegen de wand. Wegdromen van een jaren 70 mediterraans decor geeft je het perfecte moodboard.

Vul aan met enkele grote planten als echte eyecatcher. Een palmboom in een pot onder je overdekking, of misschien een tropisch uitziende bananenplant. Zolang ze maar groot zijn en een statement piece vormen op je terras.

Werk je styling ten slotte af met enkele gekleurde decoratie-elementen in gekleurd glas of porselein. Een grote fruitschaal, gekleurde wijnglazen, of een porseleinen pot in de vorm van fruit. Retro en kleurrijk zijn the way to go voor je seizoensdeco.

Nu nog wachten op iets meer zon, en jouw terras is helemaal klaar voor de komende lente en zomer!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier