De lentekleuren van dit jaar zijn mauve, lila en lichtpaars. Voor een rustgevend effect kies je ze best in een vergrijsde of heel lichte pasteltint. (foto's Getty Images/Silkka) © Lilas Gh Getty Images

Haal de lente in huis met deze 8 tips van Bart Appeltans

De winter is eindelijk voorbij! Lentebloemen staan in bloei, knoppen staan op de bomen en onze drang naar terrasjes, buiten zijn en de grote lenteopruim is er nu helemaal! Zelf zit ik er momenteel heel druk in, en is het me nog niet gelukt mijn interieur om te toveren naar een frisse lentesfeer. Maar de ideeën en inspiratie zijn er, en alles ligt klaar om te starten. Ik geef jullie dan ook graag 8 tips mee hoe je dit jaar de lente in huis kan halen!

1. Een weelderig boeket met zijdebloemen gaat het hele jaar door mee. Ze beginnen een echte trend te worden en mogen groot en opvallend zijn. Zelf combineer ik enkele houten takken met zijden tulpen, dahlia’s en margrieten in frisse oranje, nude, peach en roze tinten. Maar ook paars is dit jaar erg in! Je kan dit type boeket per seizoen aanpassen of veranderen, of weer even een weekje wegzetten wanneer je echte bloemen in huis hebt. Ideaal voor een blijvende bloemenpracht!

2.Opvallend porseleinwerk in felle kleuren geeft een echte lentesfeer. Een pot bedekt met gele porseleinen citroenen of oranje sinaasappels is leuk op je keukeneiland of tafel. Ook het klassieke porselein in de vorm van bladeren of groenten is helemaal terug!

3. Organische vormen zijn al even een trend. Maar deze lente mogen ze nog gekker zijn! Curvy waves zien we overal! Tafeltjes, spiegels of tapijten. Vormen in heel veel bogen en glooiingen zijn speels en geven een leuke retro look!

4. Mauve, lila of lichtpaars zijn echt frisse lentekleuren die dit voorjaar hun opmars maken. Weliswaar niet voor ieders smaak, maar absoluut mooi om te combineren met eerder aardse tinten als bruin of terracotta. Kies ze in een vergrijsde of heel lichte pasteltint voor een rustgevend effect.

“Weelderige boeketten met zijdebloemen beginnen een echte trend te worden”

5. De traditionele paasboom verliest misschien wat aan populariteit maar er zijn zeker ook alternatieven. Wilgentakken, magnoliatakken of andere mooie bruine takken in een moderne vaas gecombineerd met enkele witte of pastelkleurige bloemen fleuren meteen je ruimte op. Hou je toch van die paasboom vol gekleurde eieren? Ga er dan voor! Een beetje nostalgie heeft zijn charme.

6. Tafellinnen mag dit voorjaar ook levendig en kleurrijk zijn. Wit en effen laten we in de kast liggen. Deze lente gaan we voor frisse kleurtjes in een geometrisch patroon. Of we gaan voor charmant tafellinnen met bloemen of figuren erop geborduurd. Het mixen van patronen en kleuren is dit voorjaar helemaal on trend!

7. Wandverlichting kent een grote opmars. Spots zijn onopvallend en doen zeker hun werk, maar wandverlichting heeft een hogere decoratieve waarde. Ga je een hal, een woonkamer of een badkamer herinrichten, denk dan eens na om meer met wandlampen te werken. Je kan ze gebruiken om een terugkerend patroon te bekomen op je wand. Of je kiest erg uitgesproken ontwerpen, zodat je verlichting meteen ook je wanddecoratie wordt!

8. Decoratie-accenten in felle kleuren zijn helemaal in. Zelf ben ik het meeste fan van electric kobaltblauw of fel koraalrood. Een interieur met veel wit en zachte kleuren leeft helemaal op als je er een fel gekleurd decoratie-object in brengt. Ga deze lente niet alleen voor alleen wit en beige maar vul aan met enkele intense kleurbommetjes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier