Een tip voor wie de slaapkamer wil (her)schilderen: gebruik twee kleuren, zoals groen en het complemantaire roze. (foto Getty) © Malkovstock Getty Images/iStockphoto

Woonexpert Bart Appeltans geeft tips voor een hippe slaapkamer make-over

De wintermaanden zijn ideaal om binnen in je woning kleine projectjes aan te pakken. Een kinderkamer, logeerkamer of je eigen masterslaapkamer is misschien wel zo’n ruimte die een nieuwe look kan gebruiken.

Slaapkamers zijn doorgaans ruimtes waar we minder aandacht aan besteden en bij een bouw- of verbouwproject vaak achteraan op het lijstje staan om iets tofs mee te doen qua design. Toch zijn er vele eenvoudige interieurtrucjes, betaalbaar en snel te creëren, die de moeite zijn om toe te passen in een slaapkamer!

Opvallende trend dit jaar is het toevoegen van meer kleur in het interieur. Evenzeer is het toevoegen van texturen, structuren en reliëf op wanden een nieuwe manier om een warmer en decoratiever interieur te krijgen. Deze slaapkamerlook is dan ook erg on trend en ideaal om eens uit te testen.

• Vertrekkende van een eenvoudige rechthoekige of vierkante kamer met vlakke wanden kan je met sierlijstjes en MDF-balken zowel je plafond als wanden meer karakter geven. Maak op je plafond een raster van 6 of 9 vlakken. Je creëert dit met MDF-balken die je kan laten zagen in een doe-het-zelfzaak. Een meer eenvoudige manier is het gebruik van gewoon latten. Dit geeft minder diepte, maar de sfeer is gelijk.

• Op de wanden maak je een patroon met rechthoeken. Dit doe je met kleine houten lijstjes die je makkelijk kan lijmen of nagelen op de wand.

Gebruik twee kleuren. Groen en roze zijn mooi complementair en passen goed samen. Schilder je muren tot een 30 à 50 centimeter onder het plafond in één kleur. Het bovenste stuk wand en plafond schilder je in een andere kleur. Je ruimte krijgt zo een hele andere verhouding. Het plafond omarmt als een waar deksel de ruimte en creëert een echt cocongevoel.

• Probeer verlichting in te werken of uit te lijnen op het patroon van je sierlijsten. In dit concept werden eerder eclectische en vintagespullen gecombineerd in combinatie met het strakke wandeffect.

• Indien je plaats hebt voor planten kan je een erg leuk serregevoel creëren. Het groen op de wanden in combinatie met het extra groen van de planten versterkt elkaar.

• Indien je niet houdt van tapijten op je vloer, kan je ook variëren met vinyl of laminaatplanken. Door een lichte kleur te combineren met een iets meer donkere kleur kan je willekeurige patronen of speelse motieven maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier