Aimé Anthuenis: “Vertrek van Kums zou sportief verlies zijn voor AA Gent”

Zoals elke maandag laat onze huisanalist Aimé Anthuenis zijn licht schijnen over de meest opmerkelijke gebeurtenissen in de Jupiler Pro League. Aangezien de competitie echter momenteel een beetje wordt overschaduwd door de Olympische Spelen in Rio de Janeiro haalde de voormalige toptrainer daar ook zijn inspiratie.

Gouden Greg

“Normaal heb ik het hier enkel over voetbal, maar wat een prestatie leverde Greg Van Avermaet dit weekend! Bovendien heeft de olympische kampioen een voetbalverleden. Tot zijn achttien jaar was hij actief bij achtereenvolgens Hamme en Beveren. Dat kom je niet vaak tegen. Het bewijst dat het voor jonge sporters soms moeilijk kiezen is. Wie weet was hij ook een klasserijke doelman geworden, al denk ik niet dat hij nu spijt heeft.”

Sven Kums outstanding

“Sven Kums was gisterenavond in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Racing Genk opnieuw een uitstekende draaischijf van AA Gent. De huidige Gouden Schoen stak er met kop en schouders bovenuit. De vraag blijft of Napoli Kums kan weghalen uit de Ghelamco Arena. Het bestuur is al bezig met eventuele vervangers, maar in mijn ogen zal het op het sportieve vlak een verlies betekenen voor de Buffalo’s, zeker nu Depoitre ook vertrokken is naar Porto.”

https://www.youtube.com/watch?v=TC7zkHEthe4

Het visitekaartje van Anderlecht

“Na een moeilijke week waarin het de uitschakeling in de Champions Leaguevoorrondes tegen Rostov kreeg te verwerken, heeft Anderlecht zich herpakt voor eigen publiek. Kortrijk was weliswaar zwak, maar dat paars-wit vijf keer kon scoren is een goed teken. Dat was al lang geleden. Nu dat alleen nog bevestigen op verplaatsing en tegen een sterkere tegenstander.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZiCqAJV56eE

Musona

“KV Oostende kon vrijdag terugblikken op een meer dan geslaagde avond. Tegen Club Brugge speelde het een degelijke wedstrijd. Zoals al vaak viel me de prestatie op van de Zimbabwaan Knowledge Musona. Gezien de stevige concurrentie staat hij dikwijls buiten de ploeg, maar tegen Club Brugge vond ik de aanvaller zeer sterk. Voor blauw-zwart was het een opvallende nederlaag na hun goede start tegen KV Mechelen, maar zeker in het begin van de competitie zou ik er geen al te grote conclusies aan vastbinden.”

https://www.youtube.com/watch?v=l1OwmLhghx0

Leeg Sclessin

“Het was een raar zicht op Sclessin in de wedstrijd tussen Standard en STVV. Door de rellen in de match tegen Charleroi waren de Rouches veroordeeld tot voor een leeg stadion spelen. Een maatregel die de bond niet te veel mag toepassen, enkel op het einde van de rit. Eerst moeten er financiële maatregelen worden genomen indien er onregelmatigheden zijn. Straffen via de punten is oneerlijk voor de andere ploegen. Toeschouwers niet toelaten is een effectievere straf, voor de club en de fans. Het nadeel dan wel is dat de brave supporters het moeten bekopen voor degenen die de boel verzieken. Maar misschien dat zij die zich wel aan de regels houden daardoor in opstand komen tegen de relschoppers.”

https://www.youtube.com/watch?v=JXoeF0aDnPw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier