Aimé Anthuenis: “Anderlecht plaatst zich straks voor play-off 1”

Nog twee speeldagen tot aan de start van de play-offs. Leider Racing Genk, landskampioen Club Brugge en Antwerp zijn al zeker van hun plaats in play-off 1.

 

“Ook Standard verwacht ik straks in play-off 1. Voor plaatsen 5 en 6 zal het een strijd worden tussen Sint-Truiden, Anderlecht en AA Gent”, aldus onze huisanalist Aimé Anthuenis. “KV Kortrijk mag hun play-off 1-droom opbergen. Hun 6 op 6 komt net iets te laat. Ik geloof dat Anderlecht zich zal plaatsen voor play-off 1. Dat betekent dat het een strijd zal worden tussen Sint-Truiden en AA Gent. En laat dat net de affiche zijn op speeldag 30. Het belooft een bittere strijd te worden tussen die twee.

“Lokeren werd vorig weekend ook veroordeeld tot degradatie. Dit drama zal er al langere tijd aan te komen. Er was gewoon te weinig kwaliteit. In Lokeren kunnen ze enkel nog hopen op Operatie Propere Handen om degradatie te ontlopen. Maar dat zal niet simpel worden.”

En wat mogen we straks in de play-offs verwachten? “Ik zie geen favoriet meer. De druk en de zware opeenvolging van matchen kost Racing Genk punten. Ze beleven momenteel een mindere periode waar ook Club Brugge al mee geconfronteerd werd. Ook het feit dat Pozuelo straks vertrekt, draagt daar niet toe bij. En ik schrijf zeker Standard niet af. Mits sterke play-offs is alles mogelijk,” besluit Aimé Anthuenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier