Aimé Anthuenis geeft raad aan Hein Vanhaezebrouck: “Van de supporters kan je nooit winnen”

De negende speeldag in de Jupiler Pro League leverde enkele opvallende uitslagen op. Onze huisanalist Aimé Anthuenis staat onder meer stil bij Anderlecht, dat na de beschamende bekeruitschakeling bleef steken op een scoreloos gelijkspel tegen STVV. De morrende supporters keerden zich tegen Vanhaezebrouck, die hen van antwoord diende. Maar dat was volgens Aimé Anthuenis geen goed idee.

 

Anderlecht-STVV: 0-0

“Het gaat al weken minder goed bij Anderlecht. Dat de supporters ontevreden zijn, is logisch na de bekeruitschakeling tegen Union en een gelijkspel tegen STVV dat bovendien een groot deel van de wedstrijd met een speler minder op het veld stond na de rode kaart voor Ceballos. Dan kan je niet verwachten dat de supporters achteraf applaudisseren. Maar met hen in conflict gaan, is zeer gevaarlijk. Van de supporters kan je immers onmogelijk winnen. Als het niet draait, doe je er als coach goed aan om zo weinig mogelijk te zeggen. Ondanks de mindere gang van zaken, denk ik niet dat de positie van Vanhaezebrouck in gevaar is. Een trainerswissel zou trouwens niet meteen alle problemen oplossen. Het probleem is dat er veel nieuwe spelers werden ingehaald, maar dat er te weinig uitschieters zijn. En er ontbreekt vooral een spelmaker. Desondanks verwacht ik dat paars-wit donderdag wint van Zagreb.”

Hein Vanhaezebrouck beleeft een moeilijke periode. (foto belga)

Club Brugge-Cercle Brugge: 4-0

“Na de zware nederlaag in de beker heeft Club zich prachtig herpakt. Dit had veel te maken met Vanaken. Ik denk dat Leko veel spijt heeft dat hij Hans niet opstelde tegen Deinze. Club Brugge met of zonder Vanaken is een wereld van verschil. Voor mij is hij dan ook de uitgesproken favoriet voor de Gouden Schoen.”

Racing Genk-Zulte Waregem: 4-0

“Het is indrukwekkend om zien hoe het team van Clement door de competitie raast. Ze pakken niet alleen veel punten, maar doen dat bovendien met goed voetbal en veel doelpunten. Een dergelijke reeks zie je niet vaak. Ooit zal er wel een einde aan komen, maar voorlopig presteert Racing Genk uitstekend.”

Antwerp-AA Gent: 2-2

“Beide teams speelden een degelijke wedstrijd. Bij Antwerp valt vooral Simen Juklerod op. De Noorse verdediger presteert week na week zeer goed en leverde nu zelfs twee assists af. Een speler om in de gaten te houden. Ik verwacht dat zowel Antwerp als AA Gent zullen strijden voor de plaatsen 5 en 6 in de stand. Bij AA Gent is men enkele jaren verwend geweest, maar rekening houdend met de vrijwel volledig vernieuwde kern, doet Yves Vanderhaeghe het zeker niet slecht.”

Moeskroen-Waasland-Beveren: 0-3

“Moeskroen pakte de voorbije weken enkele punten, maar viel zaterdag door de mand. Waasland-Beveren speelde wellicht zijn beste wedstrijd van het seizoen en redde zo het vel van Yannick Ferrera. Onderaan de stand lijkt na negen wedstrijden al een en ander duidelijk te worden. Ik vrees dat het voor de Wase teams Lokeren (5 punten) en Beveren (8 punten) en voor Zulte Waregem (5 punten) en Moeskroen (4 punten) zwaar zal worden. Kortrijk (8 punten) en Eupen (10 punten) zie ik niet in degradatieproblemen te komen.”

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier