Aimé Anthuenis: “Anderlecht zal uit ander vaatje moeten tappen tegen Monaco”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis voorspelde spektakel in de Champions League-wedstrijd tussen AA Gent en Olympique Lyon en hij kreeg over de hele lijn gelijk. Wat verwacht hij vanavond van Anderlecht-AS Monaco en Napoli-Club Brugge in de Europa League?

20131121 - BRUSSELS, BELGIUM: Aime Anthuenis pictured during a visit to the Sport Magazine redaction, in Evere, Brussels, Thursday 21 November 2013. BELGA PHOTO BRUNO FAHYAnderlecht-AS Monaco

“Hoe sterk Monaco momenteel is, valt moeilijk in te schatten. Vorig jaar eindigden de Monegasken pas achtste in de competitie, maar ondertussen beschikken ze over een totaal nieuwe ploeg. Anderlecht maakt zeker kans, maar dan zullen ze wel uit een ander vaatje moeten tappen dan in de competitie. De creativiteit ontbreekt voorlopig, het is vooral zwoegen en dat is atypisch voor paars-wit. Omdat het rendement van Suarez voorlopig onvoldoende is en Obradovic niet overtuigt, zou ik hen vervangen door Ezekiel en Acheampong. Het is in elk geval dé wedstrijd bij uitstek voor Anderlecht om de puntjes op de i te zetten.”

Napoli-Club Brugge

“Vorig jaar speelde Club Brugge een uitstekende Europese campagne, maar nu is het team op zoek naar zichzelf. Belangrijk is het vertrek van Mathew Ryan, toch een van de sterkhouders vorig seizoen. En een goede doelman kan op zijn eentje punten pakken. Blauw-zwart had af te rekenen met veel blessures, maar nu komt een aantal spelers terug. Bovendien is Club met Jelle Vossen duidelijk versterkt. Michel Preud’homme zal dus enkele moeilijke keuzes moeten maken. Napoli is zelf ook niet super aan het nieuwe campagne begonnen. Het team van Dries Mertens speelde al drie keer gelijk. Het is dus een wedstrijd die alle kanten uit kan.”

20150916 - NAPLES, ITALY: Club's head coach Michel Preud'homme pictured during a training session in San Paolo stadium in Naples, Italy, Wednesday 16 September 2015. Tomorrow first league soccer club Club Brugge will play the first game in the group stage of the Uefa Europa League competition against Italian club SSC Napoli, in the group D. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Napoli-Club Brugge: 17/09 om 19u, live op Canvas.
Anderlecht-AS Monaco: 17/09 om 21.05u, live op Canvas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier