Aimé Anthuenis: “Club Brugge is de grote favoriet voor de titel”

Ook dit voetbalweekend heeft weer heel wat voer voor discussie opgeleverd. Onze huisanalist Aimé Anthuenis selecteerde de vijf momenten die hem het sterkst zijn bijgebleven.

De reeks van Club Brugge

“Club Brugge is de ploeg van het moment. Ze zitten nu reeds aan een achttien op achttien en tegen Oostende slikte blauw-zwart opnieuw geen tegendoelpunt. De terugkeer van Engels en Refaelov heeft daar voor een groot stuk mee te maken. Beide spelers bezorgen het elftal een meerwaarde. En ook de ontbolstering van Vanaken en het huidige vormpeil van Simons zijn twee troeven die Michel Preud’homme die meer en meer naar zij type-elftal gaat in handen heeft. Voor zover je het in deze fase van de competitie al kan zeggen is Club Brugge dé grote favoriet voor de titel. Ze laten me een sterke indruk na.”

De comeback van Boussoufa

“Tegen Moeskroen-Péruwelz heeft Mbark Boussoufa bewezen dat hij nog steeds technisch zeer sterk is. Twee weken terug werd zijn komst door praktisch iedereen als onverstandig bestempeld. Ook Vanhaezebrouck had zijn twijfels, maar zoals Bredero ons leerde kan het verkeren, zeker in het voetbal. Iedereen heeft zijn mening 100 procent gedraaid. Ze hebben zelfs nu spijt dat hij niet in de voorselectie zit voor de Champions Leagueopdracht tegen Wolfsburg komende woensdag. Op basis van één wedstrijd een oordeel vellen is nooit goed, maar nog meer dan zijn doelpunt was de manier waarop Boussoufa vrijdag speelde sterk. Ook zijn gedrag in functie van het elftal is me bijgebleven. Hij heeft zeker niet het idee gegeven dat hij nog snel zijn bankrekening komt spijzen. AA Gent zal hem missen tegen Wolfsburg.”

Nieuwe spelers zijn versterking voor Anderlecht

“De transfers bij Anderlecht van onder meer Büttner en Duricic lijken zijn vruchten af te werpen. Het moet uiteraard nog verder bewezen worden, maar door de concurrentie speelt paars-wit al meer als een ploeg en er is op het vlak van de defensieve en offensieve taken meer evenwicht. Bovendien is Dendoncker er nog niet bij. Door de nieuwkomers moest Tielemans zaterdag tegen Zulte Waregem op de bank plaatsnemen, maar Hasi moet nu eenmaal keuzes maken. Tielemans is een zeer grote belofte, maar samen met Suarez is hij te onregelmatig. Af en toe zie je eens een goede pass of een goede match van hem, maar dan moet je opnieuw een paar weken wachten op een vervolg.”

Racing Genk richting play-off 1

“Racing Genk is goed op weg op kousenvoeten play-off 1 te bereiken. Met een dertien op vijftien hebben ze een mooie reeks neergezet. Wat vooral opvalt is dat ze het doen met jonge beloftevolle spelers. Dat geeft hoop voor de toekomst voor Genk. Een uitschieter daarbij is Bailey, technisch een zeer sterk met een goede trap in de benen. Het collectieve was aanvankelijk een pijnpunt voor de Jamaicaan, maar ik heb de indruk dat hij ook op dat vlak reeds stappen vooruitgezet heeft.”

Play-off 1 op de helling voor Standard

“Standard geeft de laatste weken veel uit handen. Sinds de met 0-3 verloren wedstrijd tegen AA Gent eind januari toen Yannick Ferrera zijn ploeg helemaal aanpaste in functie van de tegenstander gaat het bergaf. Ook het bereiken van de bekerfinale heeft voor een gemis aan scherpte in de kleedkamer gezorgd. Een paar weken geleden moest je niet twijfelen aan hun ticket voor play-off 1, maar na de nul op zes tegen STVV en Westerlo moet daar een serieus vraagteken achter geplaatst worden. Al is het nog niet voorbij voor de Rouches. Het kan nog alle kanten uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier