Aimé Anthuenis: “Er is enorm veel werk aan de winkel bij Anderlecht”

Na elf jaar wachten kon Club Brugge dit weekend eindelijk nog eens een titel vieren. Met een indrukwekkende 4-0 overwinning tegen Anderlecht zette het de kers op de taart. Onze huisanalist Aimé Anthuenis geeft naar goede gewoonte zijn kijk op de gebeurtenissen.

Over de titel van Club Brugge

“Een dikke proficiat aan Club Brugge. 4-0 in de titelmatch is ongelofelijk. Dat het verschil uiteindelijk zo ruim was had ik enerzijds niet verwacht, maar anderzijds verwondert het me niet. Anderlecht voetbalt in deze play-offs zeer weinig kansen bij elkaar en combineert amper tot aan de zestienmeter. Dat betaal je cash tegen Club Brugge. Voor de thuisploeg was het ook de voorzetting van de vorm en het doorzettingsvermogen van de laatste maanden. Vooral Timmy Simons was opnieuw de verpersoonlijking van de grinta. De beloning na de titel is de rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League, zowel financieel als sportief enorm belangrijk. Al liggen er ook nog enkele uitdagingen te wachten op blauw-zwart: Michel Preud’homme bij de club houden en enkele nieuwe spelers aantrekken.”

Over het falen van Anderlecht

“Anderlecht was tegen Club Brugge opnieuw abnormaal zwak. Zelfs rekening houden met het gebrek aan talent in de selectie kan men toch beter. Het positieve na de afgelopen speeldag en alle miserie is dat Anderlecht praktisch zeker is van de tweede plaats en de bijhorende kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League. Al kan je de vraag stellen met welke spelers ze daarin zullen moeten spelen. Ik kan met moeite aan zeven tot acht namen denken die op dit moment kandidaat zijn voor een deftige ploeg, onder meer Najar, Defour en Okaka. Wat de rest betreft, moet er met de borstel door de selectie gegaan worden, in elke lijn. Er is enorm veel werk aan de winkel bij Anderlecht, maar of dat financieel haalbaar is een ander paar mouwen. Ook Hasi zal waarschijnlijk niet blijven.”

Over de strijd om de derde plaats

“AA Gent heeft onverdiend verloren tegen Zulte Waregem. Dat de Buffalo’s met mooie kansen morsten, is hen zuur opgebroken. Wat vroeger allemaal meevalt, zit momenteel een beetje tegen. Ze zullen zich nog moeten reppen voor de derde plaats in het klassement. Donderdag mag er daarvoor tegen Oostende niet verloren worden. Een vierde plaats zou echter voor AA Gent niet gelijkstaan aan een mislukking van het seizoen. Op dat vlak speelde het play-offsysteem de ploeg niet in de kaart. Dat zorgt altijd voor verrassingen. Het zou wel eens goed kunnen dat hun laatste match tegen Racing Genk beslissend zal zijn, maar ik sluit KV Oostende ook nog niet uit voor de derde plek. Al is het seizoen van de kustploeg nu reeds geslaagd. Mits enige versterking achteraan kunnen ze in de volgende jaargang opnieuw meestrijden voor een plek in play-off 1.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier