Aimé Anthuenis: “Geen man overboord bij Club Brugge”

Naar goede gewoonte fileert onze huisanalist Aimé Anthuenis elke maandag het voetbalweekend. Met onder meer het eerste puntenverlies van Zulte Waregem, het nakende ontslag van Standardcoach Yannick Ferrera en de vingerwijzing van Michel Preud’homme naar zijn spelers was er opnieuw heel wat voer voor discussie.

Geen perfect rapport meer voor Zulte Waregem

“Doordat Zulte Waregem zaterdag niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen KV Oostende is het als laatste ploeg het maximum van de punten kwijt. Een drama is dat niet. Ik vond de uitslag billijk. Het was een en technisch hoogstaande wedstrijd vol spanning en kansen langs beide zijden. Bij de thuisploeg onthou ik vooral de prestatie van aanvoerder Leye die zijn sterke match bekroonde met de gelijkmaker. Het doelpunt van KV Oostende mocht echter ook gezien worden.”

https://www.youtube.com/watch?v=iulePlH-w0U

Jérémy Perbet doet gooi naar titel van topschutter

“AA Gent beschikte over voldoende spitsen, maar Hein Vanhaezebrouck drong twee maanden geleden toch aan op de komst van Jérémy Perbet, de topschutter van vorig seizoen. Een goede keuze van de Gentcoach. De Fransman wordt in december reeds 32, maar dat hij nog steeds een neus voor doelpunten heeft bewees hij gisteren met zijn twee treffers tegen Westerlo. Volgens mij is de topschutter van dit seizoen reeds gekend.”

https://www.youtube.com/watch?v=OyEqKAe6cpA

Sofiane Hanni

“Vorig seizoen behoorde Sofiane Hanni reeds tot de beste spelers in onze competitie en bij Anderlecht gaat hij mijn inziens op dat elan verder, zoals gisteren tegen Eupen. Daarmee bewijst hij dat hij een echte topper is, want zulke spelers hebben nooit een lange aanpassingsperiode nodig. Nu reeds is hij de draaischijf van paars-wit. Haast bij elke gevaarlijke situatie is hij betrokken.”

De zes op twaalf van Club Brugge

“Na de verloren wedstrijd tegen Kortrijk laakte Michel Preud’homme de mentaliteit van zijn spelers. Net zoals bijna alle andere trainers verdedigt hij zijn poulains, maar als het de spuigaten uitloopt vind ik zijn beslissing begrijpelijk. Daarbij vond ik het goed dat hij geen namen noemde, maar het in blok benaderde. Deze week zal daar intern nog ongetwijfeld op teruggekomen worden. Al vind ik wel dat er met een zes op twaalf geen man overboord is bij Club Brugge. Ik heb zelf ervaren dat je na vier matchen nog niet kunt spreken van een start, laat staan een valse start. Pas na acht à negen wedstrijden kan je tendensen waarnemen.”

C4 dreigt voor Yannick Ferrera

“Het ziet er meer en meer naar uit dat Yannick Ferrera de eerste coach zal zijn die dit seizoen de laan zal worden uitgestuurd. Het is schandalig hoe Standard hem behandelt. Er is al een opvolger bekend, Vítor Pereira, maar toch laat het bestuur Ferrera nog wat sudderen. Kwalijk voor de carrière van een jonge beloftevolle coach die bij Standard moest roeien met de riemen die hij had en enkele maanden geleden de club nog de eindwinst in de Beker van België schonk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier