Aimé Anthuenis over AA Gent-Lyon: “Ik verwacht een spectaculaire match”

Aimé Anthuenis kijkt uit naar het debuut van AA Gent in de Champions League. Of de Buffalo’s voor een stunt zullen zorgen, betwijfelt hij maar de gewezen bondscoach verwacht wel een aantrekkelijke wedstrijd. “Als Vanhaezebrouck woord houdt en offensief speelt, kan het een zeer spectaculaire match worden”.

20131121 - BRUSSELS, BELGIUM: Aime Anthuenis pictured during a visit to the Sport Magazine redaction, in Evere, Brussels, Thursday 21 November 2013. BELGA PHOTO BRUNO FAHY

Te afhankelijk van Depoitre

In de eigen competitie kon AA Gent nog niet echt overtuigen, maar dat is volgens Anthuenis geen echte verrassing. “Na het superseizoen van vorig jaar is een terugval niet abnormaal. Bovendien worden ze nu overal als de kampioen ontvangen en plooit elk team zich dubbel tegen hen. Een vaststelling is wel dat AA Gent te veel afhankelijk is van Depoitre. Ze spelen nochtans met vier spitsen, maar de anderen scoren te weinig. Vooral Moses Simon kende een duidelijke terugval.”

Over tegenstander Olympique Lyon:

“Olympique Lyon is een uitstekende ploeg, met veel technisch begaafde spelers. Ze moeten het wel doen zonder hun ster Nabil Fekir en dat zal wel een verschil maken. Achteraan beschikken ze over grote, stevige verdedigers, dus dat wordt een uitdaging voor de aanvallers van AA Gent. De Buffalo’s staan dus voor een serieus examen. Maar als ze niet te zenuwachtig zijn en niet meteen een tegengoal pakken, kunnen ze misschien een punt behalen.”

Niemand verwacht dat AA Gent de betere ploeg zal zijn

“Het voordeel is in elk geval dat niets moet voor AA Gent. Het publiek verwacht alleen dat de spelers hun truitje nat maken en en hun uiterste best doen. Niemand verwacht dat AA Gent de betere ploeg zal zijn. Positief is alvast dat Hein Vanhaezebrouck zich niet wil ingraven en op eigen terrein iets wil tonen. Ik verwacht dan ook spektakel in de Ghelamco Arena.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier