Aimé Anthuenis: “De strijd om Europa ligt helemaal open”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op het voorbije vaderlandse voetbalweekend. Halverwege de play-offs zit hij hoe Club Brugge “voor tachtig procent zeker is van de titel”, en de strijd om de Europese plaatsen “helemaal open” ligt.

Spektakel in Brugge     

Club-Standard was een hele spectaculaire match, met enkele prachtige doelpunten. Vooral de eerste helft was Club heel sterk, de tweede was iets meer voor Standard, dat alles of niets speelde. De Rouches zijn goed bezig in play-off 1 en teren op het vertrouwen van de bekerwinst. Ze hebben een degelijke ploeg en met Carcela en Edmilson bezitten ze twee individueel schitterende spelers. Ook achteraan staan ze steeds steviger, ook al kregen ze gisteren vier goals binnen. Mocht Club de 4-3 hebben vastgehouden, dan was het helemaal gespeeld voor plaats één. Nu zijn de Bruggelingen voor tachtig procent zeker van de titel. In de play-offs gebeuren vaak hele vreemde capriolen, dus reken ik ze nog niet helemaal rijk, maar het zou al raar moeten lopen. Uiteindelijk verdient er ook maar één ploeg echt de titel.

0 op 6

Genk won oververdiend van Anderlecht, met goed voetbal en een ijzersterke Trossard als exponent. Het legde enkele knappe combinaties op de mat. Anderlecht verliest plots twee keer, na een nochtans betere periode. Heel vreemd. Vooral achterin maakt het geen goeie indruk en Teo is stilgevallen. Het zal beter moeten, want plots doet iedereen weer mee voor de Europese plaatsen. Enkel in de kansen van Charleroi geloof ik niet echt, ook al wonnen ze dit weekend. De anderen mogen dromen. Of Anderlecht nog met lege handen kan overblijven? Daar geloof ik niet in. Ze spelen nog drie keer thuis, waaronder nu tegen Charleroi. Ook Gent speelt nog drie keer thuis. Het wordt dus nog spannend voor de tweede plaats. En mocht Club, dat nog drie keer op verplaatsing speelt, komend weekend verliezen in Genk, dan kan het zomaar weer een klein beetje spannend worden voor de titel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier