Aimé Anthuenis: “Genk heeft heel veel mogelijkheden”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt ook vandaag terug op het voorbije vaderlandse voetbalweekend. Hij onthoudt hoe er met Anderlecht, Genk en Club Brugge voorlopig drie ploegen bovenuit steken. “Genk speelde met zeven nieuwe spelers en bracht de klus toch tot een goed einde. Het toont aan dat het een hele brede kern heeft, met veel mogelijkheden.”

Vorig jaar was een uitzondering, dit seizoen verloopt tot dusver ‘normaal’. Dan heb ik het over het klassement en de topploegen, die nu wel punten pakken volgens hun budget en mogelijkheden. Anderlecht, Genk en Club Brugge zijn voorlopig de smaakmakers van de competitie. Dimata en Santini scoorden samen al elf keer voor Anderlecht en ook doelman Didillon toonde tegen Charleroi dat hij veel klasse bezit. Genk startte met zeven nieuwe spelers in vergelijking met de Europese opdracht en bracht de klus in Oostende toch tot een goed einde. Het toont aan dat het een hele brede kern heeft, met veel mogelijkheden. Club Brugge speelde Kortrijk eenvoudig weg. Het was volgens mij een voorbode voor veel thuismatchen van Club dit seizoen, alhoewel er zeker nog moeilijkere tegenstanders dan Kortrijk zullen zijn. De afwezigheid van Wesley werd bovendien goed opgevangen.

Verrassingen

Pas op: ik verwacht ook dit seizoen wel enkele verrassingen in het klassement. Antwerp startte bijvoorbeeld opnieuw erg sterk, met een 7 op 9, onder impuls van strateeg Hairemans. Komend weekend speelt Antwerp voor een uitverkocht huis tegen Club Brugge. Dat wordt een echte kraker. Ook Cercle Brugge toont dat het veel talent in de kern heeft. Ik denk aan invaller Bongiovanni, die zich meteen toonde. Ik verwacht dat er misschien zelfs nog iets bijkomt bij groen-zwart. Sowieso moeten zij zich geen zorgen maken om onderin te eindigen. Bij Zulte Waregem kun je dan weer niet naast Thomas Buffel kijken. Hij scoorde twee keer en werkte een goede match af. Hij heeft zich er goed geïntegreerd en toont dat er op klasse, talent en gedrevenheid geen leeftijd staat. In Waregem spreken ze alvast over een toptransfer.

Gent en Standard

Gent heeft met David een goudhaantje in huis. De Buffalo’s staan elk jaar garant voor goede transfers en dat is ook met deze jonge Canadees het geval. Hij mag misschien stilaan hopen op een basisplek. Gent komt stilaan op niveau en ook Europees zou het goed moeten komen. Gent scoorde vier keer, maar ik wil toch even opnieuw de goede prestatie van doelman Roef bij Waasland-Beveren benadrukken. Zonder hem had het veel meer kunnen zijn. Standard toont dan weer niet de regelmatigheid die nodig is voor de top drie. Preud’homme vroeg tijd en staat met zijn ploeg morgen voor een groot examen. Als ze het halen dan kan er een boost van jewelste komen. Indien niet, dan blijft er wel het vangnet van de Europa League.

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier