Aimé Anthuenis: “Geef het vertrouwen aan één keeper”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op het voorbij voetbalweekend. De ex-bondscoach merkt op hoe het klassement “stilaan op zijn plooi komt”, hoe bepaalde ploegen die goed waren gestart nu “steeds verder wegzakken” en slechte starters weer “helemaal boven water komen”.

Mazzu Goethals

Club Brugge is aan een prachtige reeks bezig. Het was wel nipt deze keer, maar het blijft toch een uitzonderlijk gegeven. Charleroi moet niet veel onderdoen. Het staat afgetekend tweede en valt sowieso niet meer uit de top zes. Trainer Mazzu blijft voorzichtig, maar hij moet die druk wel wat afhouden. Mazzu is sowieso een grote kanshebber op de Trofee Raymond Goethals, die binnenkort wordt uitgereikt. Het is ontzettend knap wat hij in Charleroi neerzet. Ook Anderlecht is aan een reeks bezig en bevestigt dat het mee zal doen voor de hoofdvogel, na de halvering van de punten.

Ups en downs

Het klassement komt stilaan op zijn plooi. Ik zie ploegen als Antwerp en STVV nog terugzakken naarmate de play-offs naderen. Ik zie Standard, Gent en Genk nog in de top zes eindigen. Standard is een betere ploeg dan vroeger, met vooral het collectief als wapen. Gent sprokkelde dan weer veel punten sinds de komst van Vanderhaeghe. Waasland-Beveren heeft het wat moeilijker de jongste weken, waarbij het moeilijker tot scoren komt. Ze zijn niet altijd met punten beloond geweest voor hun mooie voetbal. Ook Moeskroen en Zulte Waregem kennen een drastische terugval. Voor KV Oostende is de weg naar boven ingezet. Als ze zo verder doen dan zullen ze niet ver van de zesde plek eindigen. Het is wel opvallend: sinds Coucke tussen de supporters staat, wordt er niet meer verloren.

Keepersprobleem?

Over het algemeen was het een speeldag om snel te vergeten. Het gespreksonderwerp was dan nog vooral het keepersprobleem bij Club. Maar is dat er wel? Drie slechte keepers hebben, dat kan niet. Ik weet niet of het verstandig is om een vierde keeper aan te trekken. Ik zou het vertrouwen geven aan één keeper, en die wat matchen na elkaar laten spelen. Vertrouwen is heel belangrijk voor een doelman. Wie Club moet kiezen? Dat kunnen ze er zelf wel het best beslissen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier