Aimé Anthuenis: “Ik vrees voor het lot van Mechelen”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op het voorbije voetbalweekend. De ex-bondscoach ziet om verschillende redenen in KV Mechelen “de grote degradatiekandidaat”, heeft “lof voor Gent” en verwacht dat “details” de strijd om plaats zes zullen beslechten.

KV Mechelen

Beginnen doe ik onderin het klassement. Mechelen is dé grote degradatiekandidaat. Ik vrees echt voor hun lot. Ze spelen steeds minder goed en hebben nog een moeilijk programma voor de boeg. Bovendien speelt Eupen frisser en kent het meer mogelijkheden in de kern. Binnen twee weken speelt Mechelen thuis tegen Eupen. Dat wordt cruciaal voor Mechelen, als ze nog een kans willen maken. Lokeren is wat mij betreft definitief gered en dat is toch knap op zoveel speeldagen van het eind. Oostende is nog niet helemaal veilig, maar die komen volgens mij niet meer in de problemen. De degradatiestrijd is een tweestrijd.

Standard-Anderlecht

Het was een hele spannende match, met de neutrale supporter als overwinnaar. Anderlecht mag blij zijn met een punt als je de hele wedstrijd bekijkt, maar het miste op het einde nog een hele grote kans, met Ganvoula. Het was een typische match van beide ploegen: ze kunnen plots makkelijk scoren, maar ze kunnen ook makkelijk goals slikken. Met Ochoa heeft Standard trouwens geen topkeeper. Hij is zwaar overroepen en speelde een zwakke match.

Plek zes

Voorspel het maar, wie de zesde plek gaat halen. Er maken nog heel wat ploegen echt aanspraak op, elke week ziet het er wel anders uit. Standard en Genk hadden al enkele keren zicht op play-off 1, maar vallen steeds terug. Gent is dan weer wel zeker van play-off 1, dankzij een achtste thuisoverwinning op rij. Ze zijn op weg naar een record hoor ik. Chapeau voor Yves Vanderhaeghe. Antwerp lijkt me er ook niet meer uit te tuimelen. Details zullen beslissen voor de andere ploegen. Ik verwacht dat er op de laatste dagen van de transferperiode nog een en ander zal gebeuren. Zo zie ik Anderlecht wel nog een nieuwe spits halen. Opvallend is wel dat ze drie keer scoren op Standard, zonder echte spits.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier