Aimé Anthuenis: “Gent is titelkandidaat”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op het voorbije vaderlandse voetbalweekend. Met nog twee reguliere speeldagen voor de boeg ziet ook hij de spanning tot een hoogtepunt stijgen. “Kortrijk, Standard of Antwerp. Over de zesde plek zal pas op de laatste speeldag beslist worden”, zegt de oud-bondscoach, die Eupen meer kans geeft op het behoud én ook in Gent een kandidaat voor de titel ziet.

Coucke

Het was een opmerkelijke intrede van Marc Coucke gisteren. Hij werd meteen goed aanvaard door de hele Anderlecht-clan. Op het veld merkte je de terugkeer van Kums, Trebel en Dendoncker. En als Teodorczyk dan drie keer scoort, dan kan je stellen dat het voor Anderlecht een goeie dag was. De titelstrijd kan nog spannend worden doordat Club en Charleroi na Nieuwjaar niet meer kunnen winnen. De voorsprong van Club is nog zo groot, omdat al de rest het laat afweten. Anderlecht is de voornaamste uitdager van Club, dat dringend zijn elan moet terugvinden. In Charleroi zie ik geen titelkandidaat, ze spelen veel te veel gelijk. Een derde speler daarentegen is Gent, dat maar blijft winnen. Zij zitten in de winningmood en doen wat mij betreft mee voor de titel. Na de halvering van de punten en de start van de play-offs zit je met heel wat zespuntenmatchen. Dan kan het snel gaan. Pas op, ik vind voorlopig Club de enige terechte kampioen, maar je zit nu eenmaal met die onnozele puntendeling, waar we hopelijk snel van verlost zijn.

Een duur plaatsje

Genk is voor mij zeker van deelname aan play-off 1. Voor de zesde plek gaat het tussen Kortrijk, Standard en Antwerp. STVV zie ik niet meer meespelen. Het wordt heel spannend, en de beslissing zal volgens mij pas op de laatste speeldag vallen. Kortrijk laat een prima kans liggen om bijna zeker te zijn. Nu wordt het voor hen knokken tot het einde. Onderin geef ik een licht voordeel aan Eupen, gezien het makkelijkere programma. De penaltymisser van Rits zou wel eens hele grote gevolgen kunnen hebben. Was die binnen gegaan, dan zag de wereld er helemaal anders uit. Maar dat is voetbal. Het is niet enkel afgelopen weekend fout gelopen. Ook Lokeren is nog niet helemaal veilig, maar het heeft vier punten voor op de twee laatste. Ik zie niet én Eupen én Mechelen nog zes op zes halen. Volgens mij is Lokeren komend weekend gered.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier