Aimé Anthuenis: “Waasland-Beveren doet mee voor de eerste zes”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op de vaderlandse voetbalcompetitie. Van afgelopen weekend onthoudt hij de “alweer knappe prestatie van Waasland-Beveren”, “een nieuwe snertmatch van Anderlecht” en hoe Eupen “een vogel voor de kat” lijkt.

Club blijft winnen

Club tegen Gent was een spannende wedstrijd maar zeker niet hoogstaand. De thuisploeg won verdiend en blijft week na week drie punten sprokkelen. Leko heeft zijn ploeg in de hand, maar er is één minpunt: geen Europees voetbal met deze grote kern. Nu kan hij het nog goed coachen, maar of dat het hele seizoen zo zal blijven is nog maar de vraag. Refaelov moest bijvoorbeeld 35 minuten opwarmen om dan weer op de bank te gaan zitten. Leko valt steeds terug op een min of meer dezelfde basiself. Ik ben benieuwd hoe dat zal evolueren. Gent speelde dan weer verdienstelijk na het vertrek van Vanhaezebrouck maar het telt al achttien punten minder dan Club. Wie had dat verwacht voor het seizoen? Er is een nieuwe trainer op komst maar wie dat zal worden kun je voorlopig enkel weten als je intern betrokken bent. Tijdens de interlandbreak zal er wel nieuws komen, dat voel je.

Anderlecht prutst

Anderlecht speelde opnieuw een snertwedstrijd. Zeker in de eerste helft was het niet om aan te zien. De drie punten verzachten wel de pijn maar er wordt gesmacht naar een nieuwe staf, met de hoop op beter voetbal. De voorstelling van Vanhaezebrouck als nieuwe coach zou een kwestie van tijd zijn. Ik verwacht vandaag of morgen nieuws, dat kan niet uitblijven.

Berrier doet het

Eindelijk is hij er, de eerste overwinning van KV Oostende. De inbreng van klassebak Berrier was bepalend. Hij scoorde een prachtig doelpunt. Kortrijk komt, na nochtans een goed competitiebegin, stilaan in de problemen. Ze hebben dringend punten nodig, anders zal het warm worden onder de voeten van de coach.

Waasland-Beveren bevestigt

Waasland-Beveren verdiende eigenlijk zelfs al meer punten in vorige wedstrijden, denk maar aan vorige week tegen Anderlecht. Het dingt volop mee voor plaats zes op het einde van de reguliere competitie. De exponenten van het succes zijn Morioka, Ampomah en trainer Clement. Waasland-Beveren is het bewijs van een goeie transferpolitiek afgelopen zomer.

Eupen verdedigt zwak

Eupen is een vogel voor de kat als zo het makkelijk doelpunten blijft slikken. De talentvolle spelers die het vooraan heeft lopen zullen dat niet opvangen. Het is echt een zeef achteraan.  Er moet dringend wat bijkomen de volgende transferperiode, anders zie ik het niet goedkomen.

Lokeren verdedigt sterk

Zoals verwacht was de match tussen Zulte Waregem en Lokeren een evenwichtige pot voetbal. Lokeren verdedigde erg sterk, met Maric en Filipovic als stevig centraal duo. Keeper Verhulst hield Zulte Waregem in de eerste helft een drietal keer van een goal met formidabele reddingen. De match had ook helemaal anders kunnen verlopen. Maar Lokeren kwam er goed uit, met een hoofdrol voor De Sutter en De Ridder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier