Aimé Anthuenis: “Er zullen nog veel verrassingen volgen”

Onze vaste huisanalist Aimé Anthuenis dook afgelopen weekend mee de start van de play-offs in. Hij zag onder meer “een hele bitsige match tussen Gent en Club” en enkele verrassende teams in play-off 2. “Lierse en Union hebben getoond dat het hele goeie ploegen zijn.”

Play-off 1

Ik heb de indruk dat de verstandhouding tussen Gent en Brugge veel scherper is dan tussen gelijk welke andere ploegen in de top zes. Het was een ontzettend bitsige match, waarbij er zeker meer dan één rode kaart had kunnen vallen. Bij Gent zal Simon naar voor komen in de play-offs. Dat is gisteren al gebleken. Bij Club werd Izquierdo enorm gemist. Club kampt met grote offensieve problemen. Het wordt afwachten hoe ze dat zullen kunnen opvangen.

Gent is de underdog voor plek één. Het heeft een enorm potentieel aan spelers. Het zal zaak zijn om de boel achterin gesloten te kunnen houden. Anderlecht is de laatste maanden weer op niveau gekomen. Weiler heeft een vaste groep van zo’n veertien spelers waaruit hij zijn elf kiest. Er is een teamgeest ontstaan om als ploeg verder te doen. Het kan natuurlijk ook teren op de vorm van Tielemans. Club is zeker niet afgeschreven na deze nederlaag, maar het zal oplossingen moeten vinden. De drie andere ploegen doen niet mee voor de eerste plaats maar ze zullen wel punten afsnoepen van de favorieten. Niet alle ploegen gaan winnen in Oostende, hoor. Dat heeft trouwens een grote offensieve weelde. Maar als je met de kansen morst, zoals zij in Charleroi, dan wordt het moeilijk om te winnen.

Het is nog te vroeg om al echte voorspellingen over play-off 1 te gaan doen. We zullen na vijf matchen zien hoe de ploegen ervoor staan. Ik ben dan ook voorzichtig in wat er uit deze eerste speeldag kan geconcludeerd worden. Elke week kan het er anders uitzien.

Play-off 2

De ploegen uit 1B zijn heel gemotiveerd om zich te tonen tegen de ‘groten’. Union en Lierse hebben bewezen dat ze van niemand schrik moeten hebben, zeker thuis, en dat het gewoon hele goeie ploegen zijn. Mechelen is simpelweg vernederd tegen Union, Roeselare ging knap gelijkspelen bij Eupen. Je ziet bepaalde spelers boven zichzelf uitstijgen. Het niveau tussen de subtop van 1B en de lagere middenmoot van 1A is vergelijkbaar. Er zullen nog zeker verrassingen volgen. Voor mij is er maar één echte favoriet om play-off 2 te winnen: Racing Genk. Het heeft hele goeie spelers en kent enkele standvastige maanden. De uitslagen spreken voor zich.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier