Aimé Anthuenis: “Als Vanaken draait, draait Club Brugge”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis ziet de spanning in play-off 1 opnieuw toenemen, na het verlengde voetbalweekend. “Club Brugge is de winnaar van het weekend. Het zou plots zomaar kunnen dat de beslissing pas op de laatste speeldag valt.”

Play-off 1: dreun voor Gent, hoop voor Club

AA Gent is de verliezer van de drie titelkandidaten. Een draw tegen Anderlecht is op zich niet slecht, maar de Buffalo’s laten zich zo wel inhalen door Club. Dat is dan weer de winnaar van het weekend. Voor Anderlecht is er geen man over boord, maar de titelstrijd ligt weer open. Ik zie Club vrijdag ook punten pakken in Charleroi, dat drie belangrijke spelers moet missen door schorsing of blessure: Harbaoui, Baby en Marcq. En de week nadien moet Anderlecht naar Brugge. Als Club die match ook zou winnen, dan kan het zomaar tot de laatste speeldag duren om de landskampioen te kennen. Afgelopen weekend was het volgende alvast duidelijk: als Vanaken draait, draait Club Brugge. Dat was de laatste tijd minder het geval. Tegen Zulte Waregem stond hij er weer.

KV Oostende moet nog tegen alle drie de titelkandidaten en kan een belangrijke rol spelen in de debatten. Zulte Waregem is er dan wel opnieuw bij in play-off 1, wat zeer knap is, maar het komt nog wat te kort om echt te wedijveren met de top. Het wordt tussen die twee ploegen en Charleroi nog spannend voor plek 4.

Play-off 1: Groots Genk

Genk heeft zeven punten voorsprong op Lokeren. Het is in die poule al langer beslist wie de finale in play-off 2 gaat spelen. Genk is ongenaakbaar. In de andere poule haalt KV Mechelen het volgens mij. Het telt drie punten voor op Union en STVV. Union heeft geen licentie voor Europees voetbal, dus enkel STVV kan Mechelen nog echt bedreigen. Nog opvallend: RWDM speelde in bevordering kampioen voor 7000 toeschouwers. Het voetbal leeft opnieuw in Molenbeek. De echte Brusselaars gaan weer naar het voetbal kijken en dat is goed nieuws.

Moeskroen

Ik maak graag nog even de bedenking bij de zaak Moeskroen. Verschillende ploegen trekken mee naar het BAS om zich tegen Moeskroen partij te stellen. Dat ruikt naar opportunisme. Het gaat er voor die ploegen veel meer om welk voordeel ze uit een uitsluiting van Moeskroen kunnen halen, eerder dan wat ze vinden dat er verkeerd loopt bij die ploeg. Ik heb het er wat moeilijk mee. Maar we zullen zien wat er vrijdag allemaal gezegd wordt. Laat ons vooral genieten van de maand mei, die boordevol finales zit, zowel in onze eigen competitie als Europees, te beginnen met de derby in Madrid vanavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier