Aimé Anthuenis: “Roeselare is favoriet voor promotie”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt terug op het voetbalgeweld van afgelopen weekend. Over de spannende ontknoping in 1B: “Lierse staat in alle statistieken op kop maar het is de meet die telt, hoe hard ook. Roeselare is voor mij nu de favoriet op promotie”. En uiteraard over de spannende race naar play-off 1: “Mechelen blijft maar punten sprokkelen en houdt zichzelf in de running.”

“Er speelden weer enkele spelers een opvallende rol. Tielemans verkeert in de vorm van zijn leven, met opnieuw een prachtgoal en een assist. Mede dankzij hem haalde Anderlecht een knappe 33 op 39. Bij Club speelde Vormer als aanvallende rechtsback en scoorde zo twee keer. Vanaken was dan weer de indrukwekkende draaischijf van een Club op kampioenenniveau, zeker in de eerste helft. Zulte Waregem was dan wel zwak, maar dit Club speelde misschien wel zijn beste voetbal van het seizoen.”

Mechelen

“Rits scoorde twee keer voor Mechelen, en enkele centimeters hielden hem van een derde goal. Die centimeters zouden wel eens cruciaal kunnen zijn voor het al dan niet halen van play-off 1. Drie punten hadden een groot verschil kunnen maken. Maar Mechelen blijft punten sprokkelen en houdt zichzelf zo in de running voor play-off 1. Knap. Standard speelt net als vorig jaar play-off 2 en dat is sportief en zeker ook financieel een erg zware dobber. El Ghanassy toonde ook hoe het niet moet. KV Oostende zou hem beter een boete geven en een weekje naar de B-kern sturen na zijn wangedrag. Hij heeft duidelijk nog steeds zijn kuren van vroeger.”

Scherprechters Lokeren en Kortrijk

“Komende speeldag speelt Charleroi thuis tegen Kortrijk, Oostende thuis tegen Lokeren. Die twee tegenstanders hebben niets meer te winnen of verliezen en dat zal volgens mij een rol spelen. Met twee meer dan haalbare opdrachten kunnen Charleroi en Oostende zich plaatsen voor play-off 1. Genk valt dan weer naast de prijzen, de tol van hun Europees succes en een te kleine kern. De blessure van onder meer Karelis heeft zeker een rol gespeeld. Gent is voor mij op weg naar de top zes. Het heeft een grote, sterke kern en twee haalbare wedstrijden voor de boeg: op Waasland-Beveren en thuis tegen Mechelen.”

Degradatie en promotie

“Eupen en Waasland-Beveren zijn gered. Eupen mag keeper Van Crombrugge bedanken. Hij was de laatste weken dé steunpilaar en exponent van de redding. Voor Moeskroen wordt het steeds moeilijker. Wie er volgend jaar in de plaats komt? Eigenlijk was Lierse intrinsiek de beste ploeg. Het staat in alle statistieken op kop maar het gaf in beide periodes op het einde de eerste plaats weg. Dat maakt het dubbel zo pijnlijk. Trainer Van Meir bleef sereen, maar het moet ontzettend veel pijn doen in Lier. Men zegt wel dat er bij Antwerp veel volk zit, maar dat is in Lierse ook zo. Maar hoe hard ook, reglement is reglement. Het is de meet die telt. Antwerp en Roeselare zijn trouwens ook twee goeie ploegen. Ik denk dat Roeselare nog iets meer in de ploeg heeft om kampioen te worden. Zij zijn voor mij de favoriet. Maar het zal sowieso spannend worden.”

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier