Alleen heel moedige Buffalosupporters kopen een Champions League-abonnement

Vanaf 9 september kan iedereen een mini-abonnement kopen voor de Champions League-wedstrijden van AA Gent. Er is evenwel heel wat moed nodig om dit te doen. De Buffalo’s mogen dan wel nog niet verloren hebben in de competitie, maar als ze tegen Valencia, Zenit Sint-Petersburg en Lyon presteren zoals tegen KV Mechelen, dan moet gevreesd worden voor een 0 op 18.

Doorgaans is Hein Vanhaezebrouck fair in zijn analyse achteraf, maar na de wedstrijd tegen Malinois bleek hij een andere wedstrijd gezien te hebben dan wij. “We zijn uitstekend gestart met in de eerste vier minuten al drie corners en er waren een viertal reddingen van Gillet nodig om ons van een doelpunt te houden. Maar bij de eerste tegenstoot van KV Mechelen was het raak aan de overkant” zo verklaarde de Gentse coach.

Vier loepzuivere kansen

Raman miste inderdaad de eerste mogelijkheid, maar Gillet moest voorts weinig opzienbarends doen om de Buffalo’s af te stoppen. Na de goal van Veselinovic was het daarentegen Sels die alle zeilen moest bijzetten om erger onheil te voorkomen. Vier loepzuivere kansen op rij kreeg KV, maar dankzij uitstekende ingrepen van de Gentse goalie en een portie geluk (bal op de lat van De Witte) bleef de schade beperkt.

Hein naar het toilet?

Blijkbaar was Hein even naar het toilet tijdens deze stormloop want hij repte er met geen woord over achteraf. Akkoord, er waren in de eerste helft nog kansen voor Foket en Simon, maar Mechelen deed duidelijk beter met onder meer een knal tegen de paal van Wolski. In een minder spectaculaire tweede helft waren de kansen gelijk verdeeld en de landskampioen mocht zich heel gelukkig prijzen dat Depoitre diep in de toegevoegde tijd nog een gelijkspel uit de brand sleepte.

Slechts zes goals in zes wedstrijden

Na zes wedstrijden staat AA Gent in de subtop, maar met vier draws en slechts twee gewonnen wedstrijden kunnen de Vanhaezebrouck-boys niet tevreden zijn. Vooral het geringe aantal doelpunten baart zorgen. Gent vond slechts zes keer de weg naar de netten, alleen Kortrijk (5), Lokeren (5) en Charleroi (4) doen slechter. Nog verontrustender is dat ze vrijwel volledig afhankelijk zijn van Laurent Depoitre die 4 van de 6 goals voor zijn rekening nam.
De statistieken van de verdediging ogen wel mooi: Sels moest zich de voorbije zes wedstrijden slechts vier keer omdraaien, geen enkele doelman in de Jupiler Pro League doet beter. Maar hieruit besluiten dat er geen vuiltje aan de lucht is, zou wel heel naïef zijn. Als Valencia, Zenit of Lyon evenveel kansen krijgen als KV Mechelen, is het op zijn minst vijf keer prijs.

 

Champions League-wedstrijden bijwonen
Wie een abonnement heeft van AA Gent, krijgt van 31 augustus t.e.m. 8 september voorrang om een mini-abonnement voor de Champions League te kopen. De prijzen variëren van 75 tot 150 euro. De losse abonnementsverkoop vindt plaats van 9 tot en met 12 september. Alleen als er nog plaatsen overblijven, worden nog losse tickets verkocht op 14, 15 en 16 september. Hierbij zullen geen voorrangsregels gelden.

De thuiswedstrijden:
16/09 (20.45u.): AA Gent- Olympique Lyon
4/11 (20.45u.) : AA Gent – Valencia
9/12 (20.45u.): AA Gent-Zenit St-Petersburg
Info: www.kaagent.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier