Bokskampioene Delfine Persoon vreest voor einde carrière: “Dokters kunnen niets garanderen.”

Delfine Persoon (31) maakt zondag haar comeback op de kerstmeeting in Izegem. De bokskampioene kijkt reikhalzend uit naar haar kamp. “De sfeer is er altijd fantastisch. Het voelt aan als thuis boksen.” Nadien wacht een operatie, die de nodige bezorgdheid met zich mee brengt. “Als de operatie niet slaagt, zou het wel eens gedaan kunnen zijn.”

Een geluk bij een ongeluk, dat is de klinkende naam van Delfine Persoon op de affiche van de Izegemse kerstmeeting. De West-Vlaamse verdedigde op 11 november haar WBC-titel bij de lichtgewichten tegen de Argentijnse Aquino. Maar de kamp ging quasi letterlijk zonder slag of stoot voorbij. Op het einde van de eerste ronde viel Aquino zonder enige aanleiding neer. De diskwalificatie volgde. De wereldtitel bleef zo in handen van een verbijsterde Persoon. “Die kamp was een grote teleurstelling, maar hierdoor moest ik geen lange recuperatieperiode inlassen. De voorbije jaren was dat wel het geval na een zware kamp om de wereldtitel. Daardoor ontbrak ik enkele jaren op de kerstmeeting in Izegem. Nu kan het dus wel en dat is plezant.”

Maar je blijft wel met een dubbel gevoel zitten?
Ik had twee maanden lang naar die kamp toegeleefd. Ervoor getraind, me opgeladen. En dan gebeurt zoiets. Erg teleurstellend. Normaal gezien mag zoiets niet gebeuren. Ze bleef erbij dat ze een elleboog had geïncasseerd, maar op de beelden was duidelijk te zien dat er niets aan de hand was. Hopelijk geeft mijn volgende kamp meer voldoening.

Die zal te bewonderen zijn op de kerstmeeting in Izegem. Tegen de Keniaanse Everline Odero. Hoe schat je haar in?
Alle kampen tegen Afrikaanse tegenstanders zijn zwaar. Zij vechten altijd voor wat ze waard zijn. Afrikanen gaan nooit neer zonder alles te geven. Dat zit in hun mentaliteit om te overleven. Ik hoop op een mooie kamp, om de teleurstelling van de vorige door te spoelen. Ik ben er klaar voor.

“De dokters kunnen niet garanderen dat de operatie zal slagen.”

Een boksmeeting in je achtertuin, als vrouw van de streek. Een speciaal gevoel?
Boksen vlakbij huis is altijd plezant. Het is al even geleden. Ik hoop op veel supporters, vrienden en familie. De sfeer is er altijd top. Het is een bokstraditie. Er doen enkele mooie namen mee, waaronder ook Junior Bauwens. Dat is altijd goed om de zaal vol te laten lopen.

Na het genieten is het tijd voor de harde realiteit.
In januari ga ik onder het mes, noodgedwongen, want ik blijf sukkelen. De gewrichtsbanden van mijn rechterwijsvinger zijn gescheurd. De dokters kunnen niet garanderen dat de operatie zal slagen. Ik moet hopen op het beste. Als alles goed gaat, zou ik na twee maanden weer moeten kunnen trainen.

En in het andere geval?
Dan zou het wel eens afgelopen kunnen zijn met mijn carrière. Die vrees bestaat. Ik zal het moeten nemen zoals het komt maar ik wil graag nog zeker twee jaar doorgaan. Ik voel me nog lang niet versleten. Hopelijk komt alles goed en kan ik in het najaar weer mijn wereldtitel verdedigen. Op de juiste manier.

De kerstmeeting gaat door in Sporthal Izegem in de Heilig Hartstraat. De deuren gaan open om 15u30. De eerste kamp gaat van start om 17u. In totaal zullen er zes kampen bij de elite en drie amateurkampen beslecht worden. In de ring o.a. Delfine Persoon en Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens.

Meer info: www.izegemboks.be

(foto belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier