Dom, dommer, Benito Raman

Je moet het maar doen. In de Warmste Week zowel de supporters van Club Brugge, de landbouwers als de holebi-gemeenschap schofferen. Door na de wedstrijd tegen KV Kortrijk ‘Alle boeren zijn homo’ door de microfoon te jagen, dacht hij te scoren, maar het werd een owngoal die hij zich nog lang zal beklagen.

Het had een fantastische avond moeten worden in de Ghelamco Arena, het slotstuk van een – welja – boerenjaar voor AA Gent. En alle elementen waren aanwezig. Een klinkende overwinning tegen KV Kortrijk én afgetekend als leider de kerstperiode in gaan: kon het nog mooier?
Maar dan besloot Benito Raman, die nota bene amper enkele seconden op het terrein stond – de avond te vergallen door de microfoon te grijpen. Was hij gefrustreerd omdat hij niet in de basiself stond? Voelde hij zich buitenspel gezet door zijn coach? Wellicht is de verklaring eenvoudiger: Benito denkt niet na voor hij iets doet, hij reageert impulsief en is achteraf verbaasd dat zijn woorden zoveel reactie uitlokken.

“Gewoon achterlijk”

Johan Boskamp, die in het verleden nochtans mild was bij eerdere fratsen van Raman, reageerde deze keer bikkelhard. “Het is gewoon achterlijk wat hij doet. Dat ze hem gaan aanpakken, is volkomen terecht. Hij mag op zijn flikker krijgen. Als straf zou ik hem iets laten doen wat hij verschrikkelijk vindt, ergens gaan werken of zo. Alleen kan je hem zo moeilijk straffen want hij ziet nergens kwaad in. Je moet er natuurlijk wel wat aan doen, hij heeft de fans van Club en de volledige club beledigd.”

Mooie afsluiter verknald

Hein Vanhaezebrouck bleef zoals steeds rustig, maar was overduidelijk not amused. “Ik ga daar geen commentaar op geven, maar de club zal daar de nodige stappen in nemen. De bedoeling was om er een mooie avond, een mooie afsluiter van 2015 van te maken. Wat na de match gebeurd is, daar sta ik niet achter, maar we zullen dat binnenskamers aanpakken.”

Raman trachtte achteraf de brokken te lijmen door zich op Twitter meermaals te excuseren, maar dat lukte niet. Zelfs veel eigen supporters keerden zich tegen hem. Het dreigt een eenzame kerst te worden voor Benito.

BELGIUM SOCCER JPL DAY 20 KAA GENT VS KV KORTRIJK
Benito Raman had snel spijt van zijn actie. (foto’s belga)

Lees hier de analyse van Aimé Anthuenis van de volledige 20ste speeldag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier