Topper vandaag in de Premier League. City ontvangt in eigen huis leider Arsenal. Benieuwd of De Bruyne speelklaar zal geraken. “Als City wint kijken Guardiola en co niet meer achterom.” (foto Getty) © Robbie Jay Barratt AMA Getty Images

Frank Buyse belt wekelijks met televisie-analiste Imke Courtois over het voetbal op zondag: “Als City wint, kijken Guardiola en co niet meer achterom”

Imke! Kuifje dinsdag…

“Ik vind de nieuwe uitrusting van de Rode Duivels bijzonder geslaagd. En Youri…”

Euh… Ik wilde uitpakken met de dolenthousiaste reacties van 25 Oostendse vrouwen op mijn voordracht ‘Kuifje in medialand’, maar allez vooruit. Tielemans dus?

“Beter onze elf Kuifjes, denk ik. Die vrouwen hielden je tijdens jouw betoog toch op de hoogte van het scoreverloop van Engeland-België, mag ik hopen? En van de fantastische prestatie van Youri Tielemans. Hij heeft eindelijk nog eens getoond wat hij voor de nationale ploeg kan betekenen. Aston Villa, waar hij trouwens ook wel eens hoger speelt, heeft hem deugd gedaan. Al schuift Tielemans bij een terugkeer van Kevin De Bruyne wel weer een rijtje achteruit, naast Onana dan.”

Ok. Nog even verder terug, die salonremise in Westerlo, wat moeten we daar van denken?

“Je bent natuurlijk een pak ouder dan ik, maar ik had het nog niet meegemaakt. Ik geloof niet dat het snel werd afgesproken en ik vind de sancties te zwaar, maar het was wel zeer onsportief. Je zal er AA Gent zijnde maar staan op kijken.”

Komen we in de play-offs. Het is in de Champions’ Play-offs uitkijken naar Club-na-Deila.

“Het rommelde al weken rond Deila, ik denk dat tegen Cercle door zijn ontslag toch de druk wat minder zal zijn. Maar ik ben wel benieuwd of Hayen er in twee weken in slaagde Club weer herkenbaar te doen voetballen. Het zal moeten, een Europees ticket wordt het minimum.”

Terwijl juist Cercle als enige ploeg in PO1 zonder druk aan elke match kan beginnen.

“Voor Cercle is hun seizoen nu al geslaagd, dat is duidelijk.”

Het wordt zondag een topdagje voor jou: de Ronde van Vlaanderen en Manchester City-Arsenal.

“De topper in de Premier League waar ik enorm naar uitkijk, ja. Arsenal kan goeie cijfers voorleggen tegen de topploegen dit seizoen, met ook al een thuisoverwinning tegen City. Maar nu óp Etihad? Als City wint, kijken Guardiola en co niet meer achterom, denk ik. Maar in de titelstrijd met Liverpool schat ik de kansen van Arsenal dit jaar hoger in dan vorig seizoen.”

Hoeveel kans dat Van der Poel niét triomfeert in de Ronde?

“Ocharme Wout van Aert. De Ronde is onthoofd natuurlijk, al had ik mij niet willen uitspreken over Van der Poel of Van Aert. Net zoals ik nooit heb gedaan over Messi of Ronaldo. Omdat ik kan genieten van twee absolute toppers. Maar het is nogmaals gebleken wat voor een gevaarlijke sport wielrennen wel is. Wacht, ik neem even Max bij mij, die krijgt tandjes en heeft wat last.”

Houden, die tandjes! Mijn kleinzoon zie ik liefst geen wielrenner worden, hoor.

“Max mag alle sporten proberen, maar liefst geen wielrennen, ja. Ik moet zondag werken, maar het was een perfecte paaszondag geweest: de Ronde en daarna City-Arsenal. En tussendoor…”

Toch eens kijken naar Max?

“Zappen naar andere matchen. Met Max de hele tijd op mijn schoot.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier