Gokken op eigen wedstrijden moet kunnen!

Er zullen ongetwijfeld heel wat wenkbrauwen gefronst worden bij het lezen van deze titel. Gokken op eigen wedstrijden wordt immers meteen geassocieerd met matchfixing. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Meer nog, als ik een club leidde, zou ik mijn spelers verplichten te gokken op eigen wedstrijden!

Er is uiteraard wel een zeer belangrijke voorwaarde. Er is immers slechts één enkele weddenschap toegelaten: er mag alleen gegokt worden op winst van het eigen team. Daar kan toch niemand iets op tegen hebben? Spelers worden toch steeds verondersteld er alles aan te doen om al hun wedstrijden te winnen?

Als clubleider zou ik in het contract van de spelers zelfs voorzien dat ze tien procent van hun loon MOETEN inzetten op winst van hun eigen team. Op die manier zouden de winstpremies niet langer door de club maar door de gokkantoren uitbetaald worden. Deze maatregel levert dus dubbele winst op: een extra motivatie voor de spelers én een aanzienlijke besparing voor de club. Iedereen tevreden, toch?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier