“Vermeeren, Keita, Janssen (foto), Ejuke, Ilenikhena met zijn invalbeurt. Dat was echt genieten.” (foto Belga) © Isosport

Imke Courtois: “Antwerp en Union: allebei kampioenenvoetbal!”

Frank Buyse belt wekelijks met televisie analiste Imke Courtois over het voetbal op zondag.

Imke! Ook zo verrukt over Antwerp en Union deze week?

“Helemaal! Ge-no-ten! Wat een geweldige historische prestaties! En nu ga jij weer zeggen: men overdrijft, het waren wel de B-ploegen van Barcelona en Liverpool…?”

Het waren wel… Neen, in december zijn we allemaal mensen van goede wil.

“Zelfs die twee B-ploegen winnen in België normaal van de meeste ploegen in 1A, al was hun prestatie ook wel echt ondermaats. Maar Antwerp: kampioenenvoetbal! Vermeeren, Keita, Janssen, Ejuke, Ilenikhena met zijn invalbeurt…”

Ook de namen hier op mijn lijstje, met ook nog Alderweireld. Ik werd zelfs vorig seizoen warm noch koud van het voetbal van Antwerp, maar zij speelden buiten categorie. Antwerp voetbalde plots een niveau beter dan al de concurrentie in eigen land deze competitie. Zou dat zondag op de Bosuil tegen Anderlecht ook het geval zijn?

“Ik ben benieuwd. Maar ook Anderlecht stelt dit jaar minder teleur en heeft wat mij betreft evenveel kwaliteit rondlopen. Hazard, Dolberg, Vertonghen, Dreyer, bijzonder efficiënt de laatste tijd. Daarom zou ik hem nu ook boven Skov Olsen verkiezen.”

En zou je Amoura boven Nusa kiezen? Als we er dan toch Club, dat zondag ook een topper speelt, bijnemen?

“Een moeilijke. Amoura moet het meer hebben van zijn snelheid. Nusa, ook completer, meer van zijn dribbels. Het zijn alleszins wel allebei de smaakmakers van de eerste helft van dit seizoen. Maar Frank, wat was Union een genot om naar te kijken, niet? Zó strijdbaar. Het had 4-1 of 5-1 kunnen zijn!”

Het was wel…

(onverstoorbaar) “En superlatieven schieten tekort voor Puertas, toch? Die kan àlles! Union: ook kampioenenvoetbal! Ik denk dat de titelstrijd nog héél spannend wordt. Een heruitgave van vorige seizoen met wat extra titelkandidaten zoals Gent, Club en Anderlecht.”

De gunfactor voor Union stijgt nog elke week. Ik gun je ook een titeltje, het is tenslotte bijna de Warmste Week. Die foto van jouw dochter die je doorstuurde: de Miss België 2040 is nu al gekend!

“Bedankt! Al hoeft ze wat mij betreft niet mee te doen aan Miss-verkiezingen en zo. Dat zij en alle kinderen zorgeloos kunnen opgroeien, het thema van de Warmste Week, is veel belangrijker.”

En nog voor onze afdeling kinderzorg: doet je dochter dat ook: als mijn kleinzoon Eddy, even oud, een half uur lang lacht naar mij, stopt hij plots en kijkt hij mij een halfuur zonder verpinken doodserieus aan?

“Ja, dat doet Max ook! Plots gaat ze dan heel streng observeren. Geen idee wat er dan door haar hoofd gaat.”

Ik zie Eddy dan denken: ‘Pappie probeert weer grappige opa te spelen… Genoeg!’

(lacht) “Zou op een slim ventje duiden. Met nu al mensenkennis.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier