Trekt Charles De Ketelaere zijn goede vorm vandaag door tegen ‘De Oude Dame’? (foto Getty)

Imke Courtois: “Charles De Ketelaere maakte met Atalanta een uitstekende keuze”

Frank Buyse belt wekelijks met televisie-analiste Imke Courtois over het voetbal op zondag.

Imke! We moeten voortmaken, Thomas en Ann zijn even in het land en komen straks op bezoek!

“Dat zijn die vrienden die zes jaar lang de wereld aan het rondzeilen zijn, niet? God, het lijkt mij héérlijk. Ik zou het meteen ook willen doen. Niet alleen natuurlijk, met Max en vrienden. De hele wereld ontdekken, altijd maar nieuwe mensen leren kennen, elke keer weer een nieuw romantisch baaitje, eilandje … Je mag misschien wel mee, Frank!”

Niets voor mij. Ik zou moeten helpen met allemaal moeilijke technische dingen als touwen en masten. En ik kan niets. En al die baaitjes zijn toch bijna allemaal hetzelfde.

“Ach, ik geef je wel wat zeillessen en je geniet er evenveel van.”

Leer me liever wat bij over voetbal!

“Jij houdt toch niet van tactische babbels? Wat wil je horen: Antwerp-Gent was deze week danig slaapverwekkend en Club-Genk was wél een boeiende topper?”

We moeten de pijnpunten blootleggen! Zinckernagel …, Thiago …?

“Ok, Zinckernagel is na een goeie start bij Club serieus teruggevallen maar hij verdient nog steeds zijn plaats, vind ik. Behalve als Nusa weer fit is, die brengt momenteel meer. Ik begrijp wel dat je Thiago stilaan een probleem vindt: hij werkt hard en maakt zich goed aanspeelbaar maar hij mist echt wel de techniek om in de korte ruimte een topspits te zijn.”

Genk was de eerste helft weer de machine van vorig seizoen.

“Genk titelfavoriet nummer 1!, dixit Frank Buyse.” (lacht)

Neen. Ik herkende deze week wel weer vorig seizoen: Genk alweer het beste voetbal, Union alweer onwrikbaar en netjes tweede, Antwerp alweer op achterstand en Club Brugge dat alweer zoekende is.

“Soms zeg je wel eens rake dingen, Frank. Antwerp, Club en Genk kunnen alleen bij momenten hun beste voetbal tonen.”

Club speelt tegen STVV, florerend met jong geweld als Van Helden, Steuckers en Delorge, allen vorig jaar uitgeleend.

“Dat is ook waarom ik het altijd een goede zaak vind, jonge spelers uitlenen Naar clubs waar ze wél speelminuten krijgen en kunnen rijpen. Kevin De Bruyne bij Wolfsburg is daar het beste voorbeeld van.”

En Charles De Ketelaere bij Atalanta dat zondag de topper speelt tegen Juventus. Had na AC Milan ook nood aan een niveautje lager, hé?

“Je zag al op het beloften EK dat hij aan het terugkeren was. De Ketelaere was al goed bij Club Brugge als je dan de kans krijgt naar AC Milan te gaan, mag je die niet laten liggen. Maar dan moet je er bij nemen dat je weinig speelt. En dan zak je weg. En dus blijkt Atalanta, dat trouwens een aankoopoptie heeft, een uitstekende keuze.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier