Belangijke dag voor Kevin De Bruyne en co. City ontvangt in eigen huis de buren uit Manchester. “Dat wordt weer genieten.” (foto Getty) © Alex Livesey Getty Images

Imke Courtois: “In de plaats van De Bruyne zeg ik neen tegen 70 miljoen euro”

Imke! Je gaf vrijdag op Club Brugge op uitnodiging van de Club Brugge Foundation en de organisatie ‘Iedereen Leest’ de officiële aftrap van de ‘Jeugdboekenmaand’. Vertel!

“Dat was leuk! Ik las er samen met de spelers Odoi en Meijer voor uit ‘De Beer en Zijn Sjaal’, het mooie Clubverhaal.”

Noa Lang mocht er geen thriller voorlezen?

“Heu?”

Hij sprak afgelopen week toch over een toxisch klimaat op Club?

(lacht) “Tja, er zal op Club momenteel geen al te beste sfeer zijn, dat wel.”

Was Deila er ook? Kon je voorlezen uit ‘Coachen for dummies’.

“Frank toch! Maar ik begrijp je. Deila krijgt steeds meer kritiek. Al zeker nu ze de bekerfinale missen, dat was misschien hun laatste strohalm om hun seizoen een beetje op te vrolijken. Het is een feit dat Deila als coach meer moet halen uit deze spelersgroep. Anderzijds kun je hem ook de vele tegengoals in de slotminuten of het gebrek aan efficiëntie van Thiago en Skov Olsen, woensdag op Union, niet aanwrijven.”

Hij zou, nu Mannaert bijna nooit meer in Westkapelle komt, een echt ‘voetbal’-klankbord missen. Wat Overmars was, en waarschijnlijk nog steeds is, voor Van Bommel.

“Club is blijkbaar wel op zoek naar een technisch directeur, want het is een complexe job geworden waar veel extra-sportieve zaken bijkomen. Maar ik denk wel dat de nieuwe CEO Bob Madou ook beslagen is inzake voetbal. Genk-Club wordt voor beide clubs in elk geval zeer belangrijk.”

Dat zijn twee toppers in het buitenland ook. Vooreerst PSV-Feyenoord. Indien PSV (tien punten voor) wint, is de kampioen gekend. Zelfs met nog 12 matchen te gaan. Saai!

“Daarom ben ik voor ons play-offsysteem. Dan staat Union nog zoveel voor, door de halvering van de punten en de tien duels met de andere topclubs, krijgen wij tenminste opnieuw een beetje spanning in de titelstrijd. Terwijl PSV in die twaalf matchen nog heel wat ‘gemakkelijke’ matchen krijgt.”

En dan is er ook nog Manchester City-Manchester United in Engeland.

“Weer genieten van Kevin De Bruyne!”

Die in Saoedi-Arabië zeventig miljoen euro per jaar kan gaan verdienen. De heerlijke HLN-columnist Jan Segers: “De modeldemocraat in mij zou bedenktijd vragen. En zegt dan na zes seconden bedenktijd: JA!” Hoeveel tijd zou onze modelcolumniste vragen?

(na drie seconden) “Ik zou snel neen zeggen. In de plaats van De Bruyne, die is nu al lang binnen én kan blijkbaar ook voor een paar miljoentjes minder in Amerika gaan voetballen. Alle begrip voor mensen met een gemiddeld loon, zoals jij en ik, die het wel zouden doen, maar al gaat het over veel geld: als vrouw gaan werken en leven in een land dat vrouwenrechten schendt en de mensen onderdrukt… Neen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier