Waarom we beter nog niet lachen met de Italianen omdat ze tegen Spanje uitkomen

De nederlaag van de Rode Duivels tegen Italië blijkt helemaal niet zo’n drama te zijn. Wel integendeel: door niet als eerste te eindigen, ontlopen we titelhouder Spanje! Velen vinden dit zo leuk dat er gniffelende berichten richting Italië gestuurd worden, maar daarvoor is het nog iets te vroeg. De Italianen kunnen ons vanavond immers nog uitschakelen door “per ongeluk” te verliezen van Ierland.

Groepswinnaars worden in de volgende ronde normaal gezien beloond met een wedstrijd tegen een minder sterke tegenstander. Maar af en toe komen er verrassingen uit de bus. Zo zullen de Italianen gisteren stevig gevloekt hebben toen Perisic de winning goal voorbij de Spaanse doelman knalde. Het in de 1/8ste finales al moeten opnemen tegen de Spanjaarden is immers géén geschenk.

In België werd het doelpunt van de gewezen speler van Club Brugge op gejuich onthaald. Er was zelfs sprake van leedvermaak met de Italianen die dan wel zeker zijn van de eerste plaats maar nu wel tegen een van de sterkste teams moeten uitkomen.

Voor Zlatan kan de wedstrijd tegen de Rode Duivels zijn laatste voor Zweden zijn. (foto's reuters)
Voor Zlatan kan de wedstrijd tegen de Rode Duivels zijn laatste voor Zweden zijn. (foto’s reuters)

We willen niet doemdenken, maar willen er toch even op wijzen dat er een rampscenario bestaat waarbij de Italianen ons een zeer pijnlijke poets kunnen bakken. De Zweden zullen er alles aan doen om te vermijden dat de match tegen België de laatste interland wordt van hun grote ster: Ibrahimovic. Stel je maar eens voor dat ze zich weten te overtreffen en Zlatan in stelling brengen. Dat het kort voor tijd 1-0 staat voor Zweden. En dat het tijdens de match Italië-Ierland, die tegelijk wordt gespeeld, nog 0-0 staat. Weinig waarschijnlijk? Misschien, maar zeker niet ondenkbaar. Bij een dergelijk scenario is het voor de Italianen wel héél verleidelijk om kort voor affluiten even heel ongelukkig balverlies te lijden en vrije doorgang te verlenen aan Hoolahan & Co.

Bij verlies blijft Italië eerste, maar op die manier zouden de Rode Duivels wel naar de vierde stek tuimelen en dus het tornooi moeten verlaten. Laat ons nu dus nog niet te veel lachen met de Italianen, daar hebben we vanaf 23 uur nog voldoende tijd voor!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier