Aimé Anthuenis: “Genk legde de gebreken van Anderlecht bloot”

Een lekkere pot voetbal. Daarmee is play-off 1 afgelopen weekend gestart. “Opvallend zijn de drie thuiszeges. Toch hoeft Anderlecht niet te wanhopen. Alles ligt nog open. Speeldag 2 zal veel duidelijkheid brengen”, aldus de ex-bondscoach.

“Genk speelde een erg sterke partij. Wie voor de aftrap nog twijfelde aan de Limburgers, is na de partij tegen Anderlecht zeker en vast overtuigd. Racing Genk won verdiend met 3-0 en legde zo meteen de gebreken van Anderlecht bloot. Het zet zijn titelambities nu nog meer kracht mij maar toch heeft Trossard gelijk. Verliezen ze tegen en in Antwerp volgende speeldag, en alles kan opnieuw beginnen. Niemand sprak zaterdag nog over Alejandro Pozuelo. Maar toch vrees ik dat het vertrek van de Spaanse klasbak zich vroeg of laat nog zal wreken.”

Dominant Club

“Wie ook imponeerde was Club Brugge. Het werkte één van zijn betere wedstrijden van de laatste maanden af en walste bij momenten over AA Gent. Al liet Vadis Odjidja-Ofoe met zijn domme rode kaart de bezoekers toch ook wat in de steek. De middenvelder, de laatste maanden toch erg sterk op dreef, zal ongetwijfeld enkele extra speeldagen geschorst worden. Toch een serieus aderlating voor de Oost-Vlamingen. Wie wél een erg volwassen partij speelde was Standard. In de tweede helft duwden ze Antwerp tegen hun eigen doel. Over de ganse partij overtuigden de Rouches niet echt, maar wat ze in de laatste helft van de tweede speelperiode lieten zien was toch bij wijlen impressionant. Hoewel het er nu naar uitziet dat de titelstrijd tussen Genk, Club en Standard zal gaan, schrijf ik Anderlecht nog niet af. Komende speeldag wordt cruciaal. Een op revanche belust Anderlecht is altijd veel sterker. En Antwerp thuis? Die blijven onvoorspelbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier