Remco-mania bereikt vandaag een hoogtepunt met huldiging op de Grote Markt

BRUSSEL Er zijn de voorbije week meerdere liters inkt aan hem gewijd en u mag er zeker van zijn dat het nog niet voorbij is. Remco Evenepoel (22) is de drukst gesolliciteerde Belgische topsporter van het moment. Vandaag volgt een nieuwe episode: ereburger van Dilbeek, een fietsstoet naar Brussel en een huldiging op de Grote Markt voor duizenden uitzinnige Remco-fans.

Vraagt u zich ook af hoe het met Wout van Aert gaat? Ongetwijfeld goed. De Kempenaar, twee maanden geleden nog unaniem uitgeroepen tot beste Belgische wielrenner van het moment, is vorige zondag in Wollongong dan wel geen wereldkampioen geworden, hij genoot deze week duidelijk met volle teugen van een trip Down Under met vrouwlief Sarah en zoontje Georges. Van Aert zal meer dan waarschijnlijk weinig last gehad hebben van opdringeringe wielerfans. Als het voorbije WK ons iets geleerd heeft, dan wel dat de gemiddelde Australiër weinig van profwielrennen gegeten heeft. Vraag dat maar aan Mathieu van der Poel.

Ineos-bommetje

Hoe anders was het deze week voor Remco Evenepoel. Vorige zondag werd de Vlaams-Brabander wel wereldkampioen in Wollongong en ook hij heeft de voorbije week duidelijk met volle teugen van alles rondom zijn persoontje genoten. Dinsdag was er al de drukbezochte verwelkoming op de luchthaven Zaventem, daarna was er het Ineos-bommetje waar de Belgische media meerdere dagen van konden smullen, en vandaag wacht alweer een feestje om u tegen te zeggen. Eerst wordt Evenepoel, intussen unaniem uitgeroepen tot beste Belgische wielrenner van het moment, in Dilbeek tot ereburger uitgeroepen. De huldiging begint om 12 uur en de fans wordt gevraagd om massaal met de fiets te komen, bij voorkeur gekleed in het rood van de Vuelta-winnaar, de regenboogkleuren van de wereldkampioen of de driekleur van de Belgische tijdritkampioen. Om 12.45 uur zal Evenepoel, die in deelgemeente Schepdaal woont, op de parking van Westrand zijn fans een eerste keer toespreken.

Ik kijk er enorm naar uit, zowel naar het ereburgerschap als naar het feestje op de Grote Markt” – Remco Evenepoel

Vanaf 14 uur vertrekt er een fietsstoet van Dilbeek naar het centrum van Brussel, in aanwezigheid van Evenepoel die op kop van de hele meute zal rijden. Niet per fiets, wel in een open auto potentiële regen, weet u wel. Om 15 uur wordt de stoet verwacht op de Grote Markt van Brussel, waar onze 22-jarige landgenoot een halfuur later op het balkon zal verschijnen om het publiek uitgebreid te groeten. Net zoals de Rode Duivels na hun derde plaats op het WK 2018 en de Red Lions na hun olympisch goud in Tokio 2021. Iedereen is welkom om Evenepoel toe te juichen. Krijgen we nog uitzinnigere taferelen dan toen te zien? VTM is er alvast als de kippen bij en zendt live uit vanaf 14.50 uur. Ook voor Evenepoel voelt dit heel speciaal aan. “Ik kijk er enorm naar uit, zowel naar het ereburgerschap als naar het feestje op de Grote Markt”, zei hij enkele dagen geleden.

Hectische periode

Na vandaag is het overigens nog niet voorbij voor Evenepoel. Integendeel, de komende periode belooft zowaar nog drukker te worden. “Deze week had ik enkele rustige dagen, maar volgende week wordt heel hectisch.” Vrijdag staat zijn burgerlijke trouw op het programma en drie dagen ervoor rijdt Evenepoel zijn laatste wedstrijd van het seizoen: Binche-Chimay-Binche. Het wordt de laatste Belgische koers uit de carrière van Philippe Gilbert en Iljo Keisse, twee renners die Evenepoel na aan het hart liggen.

Ook nog op het menu: op donderdag 6 oktober een eresaluut voor aanvang van de wedstrijd Anderlecht-West Ham, van maandag 10 tot en met woensdag 12 oktober een eerste teammeeting met Soudal-Quick-Step en vanaf 13 oktober een huwelijksreis met zijn jeugdliefde, Oumaïma ‘Oumi’ Rayane. U hoeft de komende weken ongetwijfeld geen seconde van dit alles te missen.

Wie is er nu ook alweer de beste Belgische wielrenner van het moment?

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier