De polemiek tussen Tedesco en Courtois is zo op de spits gedreven, er is geen weg meer terug. (foto Belga) © BELGA

“Tedesco is niet de peoplemanager die Martinez was”

“Professioneel blijven, Frank! Het is zondag Antwerp-Union!”

Als Antwerp wint komen ze op 15 punten. En na halvering doen ze dan weer mee voor de titel, zeggen ze. Daarom zijn we zo voor die play-offs. Mét halvering.

“Waar de topclubs blijkbaar vanaf willen. En ik denk de voetbalfans ook. Ik snap hen ergens wel, het is toch een beetje competitievervalsing. En die fans, veelal supporter voor één club, krijg je mogelijk niet uitgelegd dat voetbal entertainment blijft en dat die halvering de play-offs voor de neutrale voetballiefhebber weer plezant en spannend maken.”

Als Club, dat naast Antwerp staat, kan winnen op STVV, krijgen we dan dus weer in de Antwerp-logica een titelstrijd met vier?

“En de kloof met Anderlecht is al héél klein. Vraag is wat Club, tegen Molde ook niet meteen top, zal presteren.”

De tafel van Buyse, bordje ‘ja’ of ‘neen’ omhoog: moeten ze na dit seizoen verder met Deila of niet?

“Ik denk dat hij alleen zal mogen blijven als Club de Conference League wint. Het vertrouwen in hem lijkt toch weg.”

Ik heb nog een bordje: moet Tedesco nog eens naar Thibaut Courtois: ‘ja’ of ‘neen’?

“Hier wil ik echt geen stelling over innemen. Alleen dit: Tedesco is duidelijk niet de peoplemanager die Martinez was, al was die zijn tijd echt wel op. Maar de polemiek is zó op de spits gedreven, er is geen weg terug meer.”

En nu vier bordjes: Genk, Mechelen, Cercle of Gent in de Champions’ Play-offs?

“Genk en Mechelen. Een verplaatsing naar Westerlo en naar OHL is niet simpel, gezien de precaire situatie van beide ploegen, maar juist omdat het vijf voor twaalf is voor Genk winnen ze wel. En Mechelen heeft al sinds december niet meer verloren, die geven het ook niet meer weg. (denkt na) Al loopt er de laatste speeldag altijd wel ergens iets mis. Maar wat was dat nu met dat ballenbad?”

Ik, man met ballen, begin al te denken aan mijn pensioen volgend jaar en wil dan eindelijk leren wat ik al mijn hele leven had willen kunnen. En twijfel nu tussen leren crawl zwemmen en pianospelen. Wat jij natuurlijk weer allebei kan als de beste. Maar pianospelen leer je niet op negen lessen van een uur, zeker?

“Ik kan ook maar alleen crawl zwemmen met zo’n beendrijver tussen de benen, want mijn benen zakken altijd naar beneden. Maar muziek en piano waren altijd een passie en dan leer je dat gemakkelijk. Luister, ik speel speciaal iets voor jou.”

(speelt Meester Frank van Kommil Foo)

Ooh, zo schoon, kan ik in geen 1.000 uren… Het wordt crawl, Imke!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier