Een eerste titel voor de Gunners sinds 2003-2004, het is nog steeds mogelijk. Al wacht Trossard en zijn teamgenoten vandaag een moeilijke verplaatsing naar Tottenham. (foto Getty) © Sportsphoto/Allstar Getty Images

“Thiago die weer scoort is nog een extra troef voor Club”

Imke! Hoe is het daar beneden? Ik zit op een wolk!

“Daar beneden is het vooral RWDM-Kortrijk. En jij nu al op een wolk omdat je denkt dat Kortrijk zich nog gaat redden? Geloof ik niet, ik zie RWDM, dat de laatste tijd makkelijker is gaan scoren, opnieuw winnen tegen KVK en dan is hun lot bezegeld. En val jij van je wolk.”

Maar neen gij, ik ben in de wolken met onze tweede kleinzoon, gisteren in Australië! Alfie! En Alfie Aussie is al even wonderschoon als onze Eddy Belg. Het wordt een verscheurende keuze voor jouw dochter!

“Gefeliciteerd, Frank! Maar ik mag er niet aan denken dat Max zou verhuizen naar Australië, al is het voor jouw kleinzoon. Nog meer opwinding deze week?”

Die Champions’ Play-offs natuurlijk.

“Club voetbalt ook op een wolk, hé. Wat ze woensdag hebben neergezet tegen Genk was toch een statement van jewelste? En Union is terug. Ik blijf erbij dat Club of Union het meeste kans maken. Ook omdat Anderlecht nu ook nog opgezadeld zit met blessureleed. Ik vrees dat hun kern net niet breed genoeg is om dat allemaal op te vangen. Maar zondagavond moeten we misschien weer anders spreken. Ik denk wel dat het nu alleen nog tussen Anderlecht, Club en Union gaat, met Genk, Antwerp en Cercle als scherprechters. In de play-offs zijn er altijd verrassingen. En Antwerp kan rekenen op de bekerfinale voor een Europees ticket, dat kan Genk niet.”

Hup, mijn metrisch stelsel mag in de prullenmand? Union-Anderlecht op speeldag 7, Club-Union op speeldag 8 en Anderlecht-Club op speeldag 9 worden dan niet beslissend?

“Het is ook na vijf speeldagen nog te vroeg om dat nu al te zeggen. Je bent te ongeduldig, Frank. Maar eigenlijk vat je gewoon de spanning van de Play-offs samen: elke speeldag is spannend.”

Dan maar een wijsheid van een ervaren kampioen. Jan Ceulemans zegt altijd: om kampioen te spelen moet je vooral een keeper hebben die punten pakt en een spits die veel ‘goalen’ maakt. Wat zegt het je dat Thiago én Amoura nu ook weer beginnen te scoren?

“Club Brugge heeft de voorgaande matchen niet bepaald veel afgezien van het scoringsprobleem van Thiago, toch? Maar het is natuurlijk nog een extra troef voor Club. Maar het ligt wel anders voor Union, dat in de voorgaande PO1-matchen en met die 0 op 12 duidelijk een gebrek aan efficiëntie toonde.”

We moeten nog even terug naar de Premier League.

“Bij ons nog maar drie titelkandidaten meer, in Engeland nog maar twee. Want Liverpool speelde op een goeie week alles kwijt: eerst door Atalanta uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League en door de 2-0 op Everton afgelopen week moeten ze zich niet veel illusies meer maken voor de titel. En na zondag is er misschien maar één echte titelkandidaat meer. Als Arsenal verliest op Tottenham, en dat zou best eens kunnen, komt Manchester City, dat geen problemen kan hebben met Nottingham, twee punten voor. Met nog een inhaalmatch.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier