Wie wordt de tegenstander van AA Gent? Van deze kleppers dromen wij

De verkopers van Dafalgan doen vandaag gouden zaken in en rond Gent. De mannen van Hein zijn bij de 16 beste van Europa en dat mocht gevierd worden. Na hun zege tegen Zenith en de tweede plek in hun groep wacht nu een Grote Tegenstander in de achtste finale van de Champions League. Welke sterren mogen naar de Ghelamco Arena komen? Wij vroegen het aan de kenners op onze sportredactie.

Maandag is de loting van de volgende ronde. AA Gent kan uitkomen tegen deze groepswinnaars: Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Bayern München, Chelsea, VFL Wolfsburg en Atletico Madrid. Allemaal toppers maar van wie dromen wij?

Dries De Bree: Bayern München. Het totaalvoetbal van Guardiola tegen het totaalvoetbal van de Guardiola van België. Bayern is samen met Barça de beste ploeg ter wereld en brengt het meest indrukwekkende voetbal. Laat ze maar komen!”

Tim Van Rijckeghem: “Doe mij maar Manchester City. Mooie ploeg met nog eens twee straffe Belgische namen: Kompany en De Bruyne. Pittig detail: De Bruyne is ook van Drongen, vlak bij Gent en speelde nog bij de Buffalo’s in de jeugdreeksen. Daarnaast denk ik dat dit de enige ploeg is tegen wie ze een kans hebben.”

Wim Van De Velde: “Elk van de acht teams oogt fantastisch, maar Barcelona springt er voor mij toch wel uit. MSN (Messi, Suarez en Neymar) in de Ghelamco Arena aan het werk zien: het is de natte droom van zowel elke Buffalosupporter. Samen waren ze vorig seizoen goed voor 122 (!) doelpunten wat Barcelona de Spaanse titel opleverde, de Copa del Rey én de Champions League. Volgens hun coach Luis Enrique zijn het de beste drie aanvallers uit de geschiedenis van Barcelona en wie zijn wij om hem tegen te spreken? Benieuwd wat Hein uit zijn hoed zal toveren om dit gouden trio af te stoppen!”

Isabel Deraedt: “Ik heb niet echt een voorkeur, als het maar Wolfsburg niet is! Dat is toch met voorsprong de minst aantrekkelijke naam in dit elite-groepje. En nog een probleem met die Duitsers: op het einde winnen zij altijd!”

Nicolas Noseda: “Ik droom van Real Madrid. Ronaldo kan in de achterzak van Foket, Asare is sneller dan Bale en Sels stopt Benzema wel. Als Gent Los Galacticos klopt, dan ligt de weg naar de finale open! Maar serieus: het is al een mirakel dat de Gentenaars zo ver geraakt zijn. Niets moet nog, alles mag.”

Bart Casteleyn:Chelsea graag! Die gasten hebben dit seizoen al zo vaak verloren, dat twee nederlagen tegen AA Gent er ook nog wel bij kunnen. Abramovich kan dan ook met eigen ogen zien dat Hein nen specialen is, mocht hij binnenkort een vervanger willen voor The Special One. En als het toch Chelsea is die doorgaat, dan mogen Thibaut en Eden van mij meteen ook de Champions League winnen. Tous ensemble!”

De heenwedstrijden van de achtste finales worden gespeeld op 16, 17, 23 of 24 februari. De terugwedstrijden staan geprogrammeerd op 8, 9, 15 of 16 maart. AA Gent speelt eerst op eigen veld, dat staat al vast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier