Samen met het gezin naar de nieuwe film ‘Fabeltjeskrant’

“Hallo, Meneer de Uil…”

Op 29 september 1968 kwam de eerste aflevering van “De Fabeltjeskrant” op televisie. In totaal werden tussen 1968 en 1992 liefst 1.640 afleveringen uitgezonden in meer dan veertig landen. En nu wordt De Fabeltjeskrant, wat toch Nederlands cultureel erfgoed is, opnieuw aan de wereld geïntroduceerd. Er werd vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de befaamde dieren. De film wordt een feest voor drie generaties: één van herkenning voor alle grootouders en ouders, voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant. De film is vanaf 3 april te zien in de bioscoop.

 

Het verhaal

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven en Meneer de Uil staat opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen. Zo dreigt de picknick van Juffrouw Ooievaar in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen. Daarenboven verdwalen de andere dieren in het Enge Bos. En Stoffel heeft één grote droom. Hij wil namelijk leren vliegen. Op zijn verjaardag zorgen Ed en Willem Bever dat zijn droom werkelijkheid wordt. Als dat maar goed afloopt…! Maar Meneer de Uil vertelt ook over de opening van de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In deze spannende competitie nemen Team Zwart van Meneer de Raaf, en Team Wit van Juffrouw Ooievaar, het tegen elkaar op. Welk team zal dit jaar winnen?

Wil je dit niet missen? Wij geven 20 duotickets weg! Geef het juiste antwoord op onderstaande wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met 2 april 2019.

WEDSTRIJDVRAAG: wanneer kwam de eerste aflevering van Fabeltjeskrant op tv? 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier