Win een arrangement t.w.v. €200 inclusief overnachting tijdens de 70e Garnaalfeesten

Feestend de zomer in: 70e Garnaalfeesten in Oostduinkerke 

Op 29 en 30 juni 2019 bruist het in Oostduinkerke tijdens de 70e Garnaalfeesten

Die verrukkelijke grijze garnaaltjes boordevol smaak… Bestaat er iets lekkerder uit de zee? Vooral als deze snoepjes gevangen en gekookt worden door de beroemde Garnaalvissers te paard en je ze vers kan proeven. Dit en veel meer kan je beleven tijdens de bruisende 70e editie van de Garnaalfeesten van Oostduinkerke in het weekend van 29 en 30 juni, het weekend voor de start van zomervakantie

Activiteiten

Als start van het feestelijke weekend is er op zaterdag 29 juni op het Fabiolaplein een authentieke markt“de visserij en oude ambachten” waar je onder andere kan proeven van een dampende kop garnaalsoep, klaargemaakt door de Koninklijke Orde van de Paardevisser, een stuk gebakken vis, mosseltjes, wulloks, en natuurlijk ook een bijpassend drankje. De Northsea Dixieland Band zorgt voor een streepje muziek.

Nieuw dit jaar zijn de Garnalenworpen op de Zeedijk. Op zaterdag worden om 11u, om 13u en om 15u plastic garnalen uitgeworpen in het publiek. Iedereen die een garnaal vangt, kan rekenen op een prijs.

Zondag om 15u30 wordt de start gegeven voor de 70ste Garnaalstoet te Oostduinkerke-Bad. Hét hoogtepunt  van de Garnaalfeesten. De stoet brengt met een 50-tal groepen een sfeerbeeld van het vissersleven met verwijzing naar enkele historische momenten uit de geschiedenis van Oostduinkerke. Hulde wordt gebracht aan de Garnaalvissers te paard, de Oostduinkerkse folkloregroepen, Mieke Garnaal, haar eredames en aan koning GarnaalOok dit jaar zullen er opnieuw een aantal nieuwe groepen en wagens te bewonderen zijn.

De Zondag mag een arrangement t.w.v. €200 weggeven inclusief overnachtig. 

Het arrangement bevat een waardebon voor logies, tickets voor het bezoek aan het Navigo museum voor 2 personen en een geschenkpakket.

Deelnemen? Dat kan! Vul voor 29/05/2019 onderstaand formulier in en geef antwoord op de wedstrijdvraag. Veel succes!

Wedstrijdvraag: welk dier gebruiken de vissers om garnalen te vangen?

Wedstrijdreglement: https://www.dezondag.be/wedstrijdreglement/ ‎

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier