5 duotickets voor Myles Sanko

Stijlvolle mocassins, op maat gemaakt pak, perfect getrimde baard: Myles Sanko staat op het podium als een echte gentleman. Ook zijn muziek klinkt geraffineerd, verzorgd en toegankelijk. “Muziek is de sleutel tot communicatie”, legt hij uit. “Of ik nu schrijf, speel of zing, het gaat mij maar om één ding: een band opbouwen met het publiek. Ik wil de mensen raken in hun ziel. Dat gebeurt van zelf, het heeft geen zin om mijn muziek in een hokje te duwen. Muziek verdient geen stempels, het is emotie.”

Sanko begon zijn carrière twee decennia geleden al zingend en rappend in nachtclubs. Het maakt hem een man van vele stijlen: rap, funk, hiphop, r&b jazz, soul … je vindt het allemaal terug in zijn muziek. Later richtte hij samen met Martha High, de laatste koorzangeres aan de zijde van James Brown, de groep Speedomater op. Zijn eerste soloalbum volgde in 2013 met Born In Black & White.

Het was onder de vleugels van Gregory Porter dat de Brit zijn stijl verfijnde richting soul & jazz. En het valt niet te ontkennen: zelfs zijn heerlijke timbre heeft wat weg van zijn geestesvader. Twee jaar geleden oogstte Sanko wereldwijd succes met Just Being Me. Het is zijn meest persoonlijke plaat, waarmee hij terugkeert naar zijn Ghanese roots. “Het is een album dat gaat over de liefde, over hoop en politiek. In iedere noot zit een stukje van mezelf”, zegt Sanko, die duidelijk klaar is om nieuwe horizonten te verkennen. Te beginnen in De Roma!

Wij mogen 5 duotickets weggeven

Vrijdag 3 mei speelt  hij in De Roma in Borgerhout. Wij mogen hiervoor 5 tickets weggeven. Wat moet je daarvoor doen? Simpel: geef het juiste antwoord op onderstaande wedstrijdvraag. Deelnemen kan tot en met 23 april 2019.

WEDSTRIJDVRAAG: In welke jaar bracht Myles Sanko zijn eerste soloalbum uit?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier