5x The Body Shop pakketten t.w.v. € 50

Eerlijk plastic, voor mens én milieu
Onze aarde komt om in het plastic. Elk jaar komt er meer dan acht miljoen ton in de oceanen terecht. 91% van het plastic wordt wereldwijd niet gerecycleerd. Meer dan drie miljard mensen leven zonder formeel afvalbeheer – dat is bijna de helft van de wereldbevolking. De armste mensen van deze samenlevingen proberen de kost te verdienen door plastic afval te verzamelen.

Alleen al in India wonen zo’n 1,5 miljoen afvalverzamelaars die dagelijks in totaal ruim 6.000 ton plastic verzamelen. Deze enorme hoeveelheden plastic zouden anders terechtkomen in onze rivieren en oceanen. Veel van deze afvalverzamelaars zijn vrouw. Zij leven vaak onder de armoedegrens, werken onder erbarmelijke omstandigheden, krijgen te weinig betaald en zijn door de samenleving verstoten. Maar als zij dit werk niet deden dan zou er nog veel meer plastic in onze rivieren en oceanen terechtkomen.

 

In samenwerking met Plastics For Change lanceert The Body Shop daarom haar eerste Community Trade-gerecycleerd plastic. Een fair trade recyclagesysteem waarbij de positie van de afvalverzamelaars wordt versterkt. Door de lancering van dit programma krijgen de afvalverzamelaars een eerlijke beloning voor hun werk, een stabiel inkomen en toegang tot betere arbeidsomstandigheden. Ook worden ze geholpen bij onderwijs en zorg, het verkrijgen van leningen en het herwinnen van het respect en de erkenning die ze verdienen.

The Body Shop gaat haar verpakkingen ook op een andere manier verduurzamen. In alle winkels komt een inzamelton te staan waar klanten vijf lege verpakkingen van The Body Shop-producten kunnen inleveren. Als dank daarvoor ontvangen ze een een gratis product of een korting. The Body Shop wil dit initiatief snel uitbreiden naar alle landen, zodat er in elke winkel een inzamelpunt komt. Uiteindelijk wil het bedrijf de kringloop sluitend maken, zodat al het plastic terugkomt in de vorm van verpakkingen of winkelmeubilair.

Ter gelegenheid van dit duurzaam initiatief mag De Zondag 5 pakketten weggeven met daarin een shampoo, conditioner, butter en een hair mask van Shea. 

Wat moet je hiervoor doen? Geef voor 5 juni 2019 antwoord op de wedstrijdvraag en vul onderstaand formulier in. Veel succes!

 

Wedstrijdvraag: hoeveel lege The Body Shop-verpakkingen kan men inleveren om te recycleren?

Wedstrijdreglement: https://www.dezondag.be/wedstrijdreglement/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier