Win een duoticket voor Antwerp Symphony Orchestra

Stroomt klassieke muziek door je hoofd en aderen? Dan is deze leuke winactie perfect voor jou. Samen met Antwerp Symphony Ochestra kunnen wij 3 x 10 duo’s naar een concert brengen.

10x duoticket Martin Fröst en Tsjajkovski
Vrijdag 15.12.2023
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Anna Clyne is wereldwijd een van de meest gevraagde hedendaagse componisten. Op haar palmares staan samenwerkingen met de wereldwijde top van orkesten, solisten en choreografen. In opdracht van het Antwerp Symphony Orchestra en het Concertgebouworkest schreef de Amerikaanse een wervelend klarinetconcerto, voor niemand minder dan wereldster Martin Fröst. De weergaloze Vierde symfonie van Tsjajkovski staat bekend als zijn meest autobiografische werk: hij schreef het op een persoonlijk dieptepunt (na een stukgelopen verstandshuwelijk) en verwerkte die pijn tot een symfonie met ongeziene emotionele diepgang. Samen met chef-dirigent Elim Chan zorgen de musici van Antwerp Symphony voor symfonisch vuurwerk.

10x duoticket Schumann met Herreweghe en Altstaedt
Vrijdag 12.01.2024
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

Oorspronkelijk zou Beethovens Derde symfonie de naam ‘Bonapartesymfonie’ meekrijgen. Toen Napoleon zichzelf tot keizer van Frankrijk kroonde, was de teleurstelling van de componist zo groot dat hij de naam woest uit het titelblad kraste – tot een gat in het papier achterbleef. Het werk werd al snel beroemd met de nieuwe ondertitel Eroica. Naast symfonieën schreef Beethoven ook heel wat toneelmuziek. Zijn ouverture tot Leonore toont hoezeer zijn muziek ook zonder tekst een onnavolgbare dramatische kracht in zich draagt. Topcellist Nicolas Altstaedt beschouwt Schumanns emotioneel geladen Celloconcerto als een van zijn lijfstukken. Het werk van de Duitse romanticus krijgt extra glans dankzij het analytische vermogen van eredirigent Herreweghe, dé referentie voor uitvoeringen van beide componisten.

10x duoticket Leonskaja speelt Schumann
Vrijdag 02.02.2024
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

In 2019 veroverde de Fin Osmo Vänskä de harten van het Antwerpse publiek met zijn uitvoering van Sibelius’ Vijfde symfonie. Nu keert hij terug naar het Antwerp Symphony Orchestra samen met Elisabeth Leonskaja, die al jaren aan de internationale top staat. Ze brengt het Pianoconcerto van Schumann, waarvan we de faam grotendeels aan Clara Schumann te danken hebben. De componist zelf kon het werk door een verlamming niet meer spelen, maar Clara bleef het zelfs na zijn dood uitvoeren op de grootste podia. Het staat nu bekend als een van de meest hartstochtelijke concerto’s uit het repertoire. De emotionele geladen concertavond gaat verder met Prokofjevs Zesde symfonie, waarin de componist reflecteert op de menselijke tragedie van WOII. Na de première in 1947 werd het meteen een enorm succes. Een niet te missen avond met aangrijpende topwerken!

Deelnemen kan enkel online tot en met 7 december 2023 – 23.59 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier